Борги бюджетникам та брак грошей: Що турбує Верховинський район


Сьогодні, 18 листопада в Івано-Франківську відбулась нарада голови ОДА Дениса Шмигаля.

Зокрема, йшлось про проблемні питання Верховинського району, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Заступник голови Верховинської РДА Ярослав Скуматчук зазначив, що основною проблемою є незабезпеченість на суму 18 млн. 42 тис. грн.

«Ми намагаємось активно економити, вже зберегли понад 5 мільйонів, однак грошей не вистачає. Борг перед бюджетниками складає 4 млн. 151 тис.»,- пояснив Скуматчук.

Денис Шмигаль поцікавився, чому лише 143 тисячі гривень спрямували на зарплату, а іншу, значну частину коштів витратили на не першочергові проблеми.

Обговорили й опалення у районі. У звіті Скуматчука зазначено, що опалювальний сезон на 99,9% підготовлений. Втім, за даними очільника області проблеми все ж таки є.

«За нашими даними залишається проблемною Верховинська школа - придбання радіаторів не здійснено. У Верховинському ліцеї №1 досі не замінили два котли. Реконструкція системи опалення теж не завершена. Прошу вас цими питаннями поцікавитись»,- звернувся до заступника голови району Шмигаль.

Ярослав Скуматчук наголосив, що район опалюється добре: чотири школи мають електрообігрів, 75% району опалюється твердопаливними котлами. Дровами забезпеченні повністю.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!