Боротьба з корупцією чи маніпуляція: На сесії облради розглянуть провокативне звернення


На наступній сесії облради депутати розглянуть звернення Івано-Франківської обласної ради щодо необхідності прийняття Закону України "Про антикорупційні суди" та приведення повноважень Президента України у відповідність до Конституції, визначення порядку їх припинення.

Ініціатором звернення виступила фракція ВОЛІ. Вони запевнили що питання антикорупційних судів є дуже важливим для всього суспільства, тож необхідно прийняти це звернення. Втім присутні на президії депутати зауважили, що створювати антикорупційний суд треба, але у зверненні є ще багато інших провокативних формулювань, які необхідно розглянути, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Це може виглядати практично так, як було про переслідування за політичну і громадську позицію. Згадали і воїнів, і активістів, і вбитого у Миргороді депутата-свободівця, а потім подали все так, що облрада проголосувала у підтримку Саакашвілі. І таке саме цього разу. Будуть говорити не за антикорупційні суди, а казатимуть, що обласна рада підтримала вимоги Саакашвілі. Я буду голосувати за внесення до порядку денного сесії, але я проти того, щоб мною маніпулювали",- зауважив Сич.

Своє обурення висловив і депутат Остап Дзеса. Він зауважив, що окремі депутати навмисне постійно протягують в облраду провокативні рішення, аби збурювати громадськість.  

Водночас голова бюджетної комісії Микола Палійчук наголосив, що підтримує у цьому плані думку голови облради, щодо маніпуляцій.

"Звернення треба приймати, але наголосити, що ми жодним чином не підтримуємо рух Саакашвілі. І звернути увагу в цьому зверненні, щоб вони не використовували його, як минулого разу", - запропонував депутат.

У свою чергу голова фракції Свободи в облраді Михайло Королик зіронізував, що було б добре, аби всі суди були антикорупційними. І водночас нагадав, що ВОЛЯ вже одного разу маніпулювала, аби протягнути питання про підтримку Саакашвілі.

«В кожній нормальній країні закон про імпічмент є. Проте, я все ж таки хочу нагадати, що в минулому зверненні, цинічно використовувались дуже багато правильних речей, а потім на сторінці Сакашвілі написали, що облрада його підтримала. Не треба нами маніпулювати, мовляв, якщо ви проти нашого звернення, то ви за корупцію в країні. Звернення потрібне, але його треба опрацювати і додати до нього якісь антиманіпулятивні запобіжники, щоб з нас не робили циркачів",- запропонував Королик.

До теми: Фракція «Свободи» в облраді про прорив Саакашвілі: Це удар по засадах державності під час війни

Івано-Франківська облрада виступила проти політичних переслідувань

Саакашвілі і БПП - у політичній змові? Цікаве голосування прикарпатських депутатів

Депутат облради Михайло Королик: У бюджетних розподілах завжди потрібно шукати баланс

Голова облради Олександр Сич: Треба працювати, а не чекати, що прийде Боженька і все зробить за нас