Боржникам "Прикарпаттяобленерго" тепер приходитиме SMS-сповіщення


Новий метод нагадування споживачам про вчасні розрахунки запровадило ПАТ «Прикарпаттяобленерго».

Тепер при виникненні затримки в оплаті за спожиту електроенергію енергетики повідомляють абонента за допомогою мобільного телефону. На номер абонента направляється СМС-повідомлення з прохання погасити наявну заборгованість.

Такі телефонні повідомлення мають суто інформаційну роль. «СМС має привернути увагу нашого споживача: час сплачувати за використану електроенергію, - пояснює начальник відділу по роботі з побутовими споживачами ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Люся Тарантюк. – Якщо, наприклад, до початку липня наш абонент ще не розрахувався за електроенергію, яку спожив у травні, то до нього може надійти таке нагадування на мобільний телефон. Ще до отримання письмового повідомлення-попередження людина повинна оплатити за енергоносії, щоб уникнути знеструмлення за заборгованість. Таким чином СМС-повідомлення захищають наших клієнтів від непорозумінь та незручностей».
Нагадування про заборгованість – одна з перших послуг ПАТ «Прикарпаттяобленерго», які пов’язані з використанням мобільних телефонів. За допомогою СМС-повідомлення енергетики також інформують споживачів про планові вимкнення електропостачання – тимчасові знеструмлення, пов’язані з виконанням певних робіт на трансформаторних підстанціях чи лініях електропередач.

«База номерів мобільних телефонів наших споживачів постійно поповнюється та оновлюється, - розповідає керівник телефонної лінії для споживачів електроенергії ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Інна Ковальська. – Абоненти повідомляють нам свої контакти, оскільки зараз мобільний зв'язок є для них зручнішим та надійнішим, ніж інші канали комунікації».

У майбутньому планується також запровадження послуги, яка дозволить отримувати від споживачів СМС з показниками приладів обліку електроенергії та надсилати їм у відповідь автоматично розраховану суму до оплати за енергоносії. На разі триває опитування споживачів обленерго щодо зручності такої методики.