Бойовики 17 разів порушили режим тиші: один військовий загинув, ще один поранений


Бойовики 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, під час виконання бойового завдання один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил загинув, ще один - отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"30 серпня збройні формування Російської Федерації і її найманці 17 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил з забороненої Мінськими угодами зброї - мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї ... Під час виконання бойового завдання один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил загинув, ще один - отримав поранення", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук у суботу вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив 11 обстрілів позицій Об'єднаних сил: шість разів неподалік Водяного - із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм, снайперської і стрілецької зброї; поблизу Новотроїцького - з великокаліберних кулеметів; біля Троїцького - із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; у Лебединського - із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм; навколо Мар'їнки - з підствольних гранатометів; поруч з Новомихайлівкою - зі станкового протитанкового гранатомета і великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник зробив 6 обстрілів позицій Об'єднаних сил: поблизу Новолуганського - з гранатометів різних систем; біля Золотого-4 - із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм і автоматичних гранатометів; неподалік Новолуганського - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї; біля Майорського - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу Станиці Луганській - зі стрілецької зброї; у Новозванівки - зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї.

"З початку поточної доби збройні формування Російської Федерації і її найманці двічі порушили режим припинення вогню. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник зробив 1 обстріл наших позицій поблизу Водяного з гранатометів різних систем. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник зробив 1 обстріл позицій Об'єднаних сил неподалік Зайцевого з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - підсумували в штабі ООС.