Бойовики запросили режим «тиші» та звинуватили українську сторону у спробі нападу


Сьогодні, зранку 18 лютого збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.

Через декілька годин бій закінчився. Російські найманці при спробі підступно прорвати позиції українських військових і отримавши при цьому гідну відсіч, запросили режим «тиші» для того, щоб забрати з поля бою своїх поранених та вбитих. Про це повідомляє штаб ООС.

Українська армія, виконуючи вимоги міжнародного права щодо ведення бойових дій, задовільнила це гуманітарне прохання противника, сподіваючись на його гідність.

"Проте, програвши на полі бою, ворог вирішив приховати свою поразку і видав наспіх підготовлену заяву, звинувачуючи українську сторону у спробі нападу. Весь зміст ворожої заяви свідчить про розгубленість та втрату контролю над ситуацією", - йдеться в повідомленні.

Вже після завершення бою на Луганщині РНБО провело пресконференцію.Як повідомив  начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак, один український військовий загинув, троє отримали поранення, ще двоє – контузію, пише Радіо Свобода.

«Ми дали адекватну відповідь зі всього озброєння, яке було необхідно застосувати. Перед тим ми дали команду, щоб люди відійшли з того спостережного пункту. Довелося туди наносити вогонь, артилерію в тому числі. Станом на цю годину всі позиції залишаються під контролем наших військ, десь із 10 години противник запросив режим тиші, тому що їм необхідно забрати їхніх вбитих і поранених», – сказав Хомчак.

До теми: На Донбасі загострення: Бойовики намагаються просунутись через лінію розмежування