Бурштинська ТЕС перейшла на частковий простій


Бурштинська ТЕС єдина виробляє світло одразу для трьох західних областей.

Енергетики пояснюють, що працюють у збиток і не можуть конкурувати із імпортом світла, і вимагають його припинити, повідомляє ТСН.

Натомість у Верховній Раді це вважають маніпуляцією та спробою компанії зберегти надприбутки.

"Такі міста, як Бурштин, і інші міста – вони не можуть бути заручниками ситуації в опалювальний сезон", - коментує міська голова ситуацію, що склалась із Бурштинською ТЕС. Минулого тижня там заявили про вимушений простій окремих блоків. А для населеного пунтку це – катастрофа. "У нас сьогодні фактично на 80% бюджет міста формується податками з Бурштинської ТЕС", - каже мер. 

Але справа не лише у грошах. "Всі наші котельні – вони не мають іншого джерела, як в опалювальний сезон", - пояснює градоначальник. Нині станція працює частково, частину працівників перевели на 4-денку. Усе це пояснили несприятливими умовами на ринку, боргами держави і тим, що ТЕС не може витримувати конкуренцію із імпортерами енергії із Росії та Білорусі. Їхня ціна, мовляв, значно нижча, тому станція нібито працює у збиток. Вихід із ситуації на станції бачать такий: зупинення імпорту та запровадження ринку допоміжних послуг.