Бюджет Прикарпаття поповнився на 860 тис гривень за рахунок паркувального збору


Впродовж шести місяців цього року до бюджету Івано-Франківщини надійшло 859,8 тис грн збору за місця для паркування транспортних засобів, в тому числі від юридичних осіб – 556,6 тис грн та фізичних осіб-підприємців – 303,2 тис гривень.
Про це повідомили в головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

На Івано-Франківщині діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках провадить 31 платник збору за місця для паркування транспортних засобів, зокрема 15 юридичних осіб та 16 фізичних осіб – підприємців.

Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, в якому зазначаються їх місцезнаходження, загальна площа, технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів затверджується Рішенням сільських, селищних або міських рад про встановлення збору.

Нагадаємо, що інформація про розмір та дату встановлення ставок місцевих податків та зборів на відповідних територіях оприлюднюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, не пізніше 15 липня поточного року.