Це історія про любов і простір: Франківців кличуть на сучасний балет «Second Floor»


Сьогодні, 10 лютого в ресторані Urban Space 100 відбулася зустріч із представниками творчого об’єднання Baza Art People, які вже завтра презентують в Івано-Франківську сучасний балет «Second Floor».

Творча команда Baza Art People об’єднує артистів Kyiv Modern-Ballet й Apache CREW. Ці колективи — обличчя сучасних танців України, інформує коресподентка Бліц-Інфо

Цей балет — це історія про унікальність внутрішнього світу кожного з нас, прагнення знайти близьку людину та силу кохання, що здатне підняти на вищий рівень. У постановці використано музику знаних сучасних композиторів та виконавців: це Джеймс Блейк, Нільс Фрам, Густаво Сантаолалья.

"Ми бачимо яскраві приклади реалізації талановитих українських танцівників за межами нашої країни. Згадайте, до прикладу, українця Полуніна, який сколихнув світ своїм танцем. Проте ми недостатньо цінуємо тих, хто продовжує працювати та розвивати сучасний танець тут, в Україні", — переконаний Ігор Крицак, координатор програми «Гарячий Спорт» «Теплого Міста».

 Анатолій і Катерина Водзянскі є подружжям і саме вони створили цей спектакль.

"В якийсь момент ми зрозуміли що прийшов час створити «Second Floor». Молоді танцюристи завжди ти стоять перед вибором: або ти продовжується займатися тим що любиш, або думаєш як нормально жити. Хочеться побільше таких проектів, щоб талановита молодь повірила в себе. Тож ця прем'єра - це було здійснення мрії. Хочеться щоб побільше людей вірили і реалізовували свої мрії", - каже Катерина Водзянська

Дівчина розповідає, що декорації балету їй приснились і коли вона прокинулась, взялась це малювати. Опісля показала їх чоловікові.

"В якийсь день у мене перед очима з'явився листочок де були намальовані ескізи. Мені сподобалося і ми почали все це створювати власними руками", - пригадує Анатолій.

Водночас виконавець головної ролі Олександр Пташник розповідає, що він навіть не планував чогось схожого.

"Написав мені Толік і каже: є такий персонаж і в цій ролі ми бачимо тебе. Ось так я і потрапив у цю постановку", - пригадує Олександр.

Хлопець грає персонажа, який передає листи закоханих, а під кінець допомагає їм зустрітися.

"Ця історія про любов і простір. Ми створили вигаданий світ для вирішення певних подій. Не важливо, як перетинаються люди, всім керує любов. Всі ми мріємо про любов. Це головна ідея спектаклю. І ці листи це не є листи у звичайному розумінні слова, це мрії, які ми комусь посилаємо. Це бажання зустріти свою другу половинку і отримати відповідь на своє послання. Тому ми створили персонажа Сашу, який віддає ці листи кому потрібно і люди зустрічаються в житті і мають можливість сказати все не через когось, а у вічі одне одному",- ділиться Катерина. 

Виступ відбудеться 11 лютого, в неділю, о 19.00 на сцені Івано-Франківської обласної філармонії ім. І.Маланюк. Квитки: у касах філармонії, Urban Space 100, на https://ticketclub.com.ua/eventsession/9034/.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram. Тільки найважливіші новини!