Це новий формат: Прикарпатські атовці підбили підсумки ветеранського форуму


Сьогодні, 2 листопада обласна Асоціація учасників АТО підбила підсумки Всеукраїнського ветеранського Форуму АТО "Проекти та ініціативи".

За словами ветерана АТО Андрія Фармуги, на форум приїхали 250 учасників з 21 області.

"Найболючіші соціальні питання. Хлопці були вражені нашою програмою "Житло учасникам АТО". Також учасників хвилювали питання відпочинку і реабілітації. Була можливість районним спілкам розповісти про свої напрацювання. Найважливіше, що серед учасників форуму були прихильники різних політичних партій, але всіх об'єднало те, що ми ветерани",- розповів Фармуга.

У свою чергу ветеран Василь Андріїв зауважив, що було представлено багато цікавих проектів.

"Ми домовилися з колегами з інших областей про спільні програми з реабілітації. Цікаві пропозиції були від колег з Миколаєва і Одеси, щоб обмінюватися ветеранами для реабілітації в горах і на морі. І вже влітку мали б відбутися перші заїзди. Форум перевершив наші сподівання",- зауважив Андріїв.

Як розповів голова Асоціації Тарас Шпук, організатори хотіли, щоб учасники презентували вже готові напрацювання.

"Форум виступає майданчиком, де ветерани можуть об'єднатися навколо однієї мети і реалізувати її на всеукраїнському рівні. Якщо ми зможемо провести ці ініціативи через Кабмін - завдання форуму будуть виконані",- переконаний Шпук.

Варто зауважити, що учасники форуму проголосували за рішення направити керівництву держави вимогу щодо визнання добровольців АТО на державному рівні.

"Ми підписали Меморандум між усіма ветеранських організаціями щодо співпраці. Це не просто домовленість а конкретна співпраця. На сторінці форуму ми будемо виставляти реалізовані проекти, щоб усі могли з ними ознайомитись",- розповів Андріїв.

А голова Асоціації Тарас Шпук зізнався що раніше навіть він сам ігнорував такі заходи, бо вони були підлаштовані під когось з влади.

"Ці хлопці, які приїхали, переживали, що все буде як завжди. Але після першого засідання, побратими підходили до нас і казали, що це новий формат, який справді дозволить щось змінити",-  каже Шпук.