Чехи надіслали прикарпатцям лист підтримки


На адресу Надвірнянської міської ради надійшов лист підтримки від побратимів міста Надвірна за підписом мера м. Крнов (Чеська республіка) Альони Крушинової щодо ситуації, яка зараз склалася в Україні.

Повний текст листа публікуємо нижче.

Шановний пан Зiновiй Андрiйович, міський голова м. Надвірна
Шановний пан Василь Попович, голова Надвірнянської районної ради
Шановні громадяни міста та району, побратимів нашого міста Крнов (Чехія)!


В останні дні ми з тривогою стежимо за кожною інформацією про події в Україні. Турбуємося за Вас, за друзів, за громаду.

Два роки тому делегація з міста Крнов мала честь брати участь на святі 20-ї річниці незалежності України у Вашому прекрасному місті Надвірна. Тоді ми на кожному кроці відчули гордість, силу і упевненість, з якою народ України вірить в майбутнє, цінує свою свободу, глибоко поважає свою рідну землю, свою Батьківщину.

Ми також упевнені, що історія і культура України приєднує Вашу країну до великої сім’ї європейських народів і тому вважаємо природним кроком до майбутнього, до посилення демократичних прагнень українського народу, приєднання Вашої країни до європейської спільноти.

Вірте, що разом з Вами, ми сердечно раділи, що цей процес успішно просувається і 2013 рік стане важливим кроком для здійснення прагнень українців. Ми вірили і віримо, що підпис Договору про асоціацію України і Європейського Союзу стане історичною подією, яка забезпечить майбутнє, стане захистом важко досягнутої незалежності і відкриє нові можливості розвитку Вашого красивого міста, Вашої багатої країни.

Доля Українців і Чехів багато в чому схожа, наше покоління має виняткову можливість порівнювати на основі особистого досвіду. З цим пов’язані часто не прості питання і рішення про те, яке майбутнє бажаємо для своїх дітей.

Вірте, що в чеському місті Крнов є у Вас друзі, які в дні сонячні і у важкі хвилини Вас згадують і, як мінімум, морально готові Вас завжди підтримати.
З сердечним вітанням, побажаннями сил, витримки і терпіння!

З повагою
Альона Крушинова,
мер м. Крнов.

Джерело: НП