Черченський навчально-реабілітаційний центр матиме ще один корпус


Понад рік на території Черченського обласного навчально-реабілітаційного центру, у якому навчаються діти із проблемами опорно-рухового апарату, триває робота зі спорудження другого корпусу дитячого закладу.

До кінця нинішнього року заплановано завершити нульовий рівень будівлі, де крім нього згідно з проектно-кошторисною документацією має бути ще три поверхи, інформує прес-служба Рогатинської РДА.

Сьогодні тут навчаються та проходять курс реабілітації 36 учнів, хоча діючий корпус розрахований на 21 дитину. Із загальної кількості вихованців центру  5 – рогатинці, решту – з Прикарпаття.

Зазначимо, що обласна рада виділила на зведення нульового циклу споруди 1,5 млн грн. Розпорядником бюджетних коштів є управління капітального будівництва департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації, яке й здійснює технагляд. Підрядником виступило Долинське будівельно-монтажне об'єднання «Райагробуд».

За словами виконроба Богдана Юсипа, щодня на будові трудяться 7 будівельників, і якщо погода не перешкоджатиме та буде необхідне фінансування, то роботу мають завершити згідно із встановленими термінами.

"У новому корпусі заплановано розмістити дві реабілітаційні зали, бібліотеку, зали для занять дітей, 6 класних кімнат, 6 спалень із санітарними вузлами, ізолятор, кабінети для реабілітологів та лікарів, а також передбачена необхідна кількість місць для дітей-інвалідів,"- зазначає директор Черченського НРЦ Надія Шемберко.

Нині шість класних кімнат обладнані спеціальними учнівськими меблями, у спальнях – стаціонарні ліжка та приліжкові тумби, заклад забезпечений холодною і гарячою проточною водою. На поверсі функціонують внутрішні туалети, душові кімнати.

За станом здоров'я вихованців цілодобово стежать троє лікарів і медсестри, лікування учні проходять на базі санаторію «Черче».