Через борги «Водотеплосервісу» мешканці Калуша можуть залишитися без води


Через борги калуського «Водотеплосервісу» мешканці Калуша можуть залишитися без води. Комунальне підприємство наразі боргує енергетикам більше 2,2 млн. грн. за спожиту електроенергію.

Як уже неодноразово повідомляли у ПАТ «Прикарпаттяобленерго» стан розрахунків за спожиту електроенергію КП «Водотеплосервіс» у цьому році є більш ніж незадовільним.

Станом на 21 червня сума протермінованої заборгованості становить 1746 тис. грн., в тому числі заборгованість ще за березень 2013 – 222,5 тис. грн., за квітень – 825,5 тис. грн., за травень 2013- 698,0 тис. грн.. За двадцать днів червня, при місячному нарахуванні  700 тис. грн.,  комунальне підприємство оплатило тільки  93 тис. грн.

Незважаючи на численні спроби енергетиків вирішити дане питання, суттєвих змін у цьому напрямку не відбувається – усі спроби порозумітися, складені графіки погашення заборгованості, різноманітні гарантійні листи – безрезультатні. 

Якщо заборгованість не буде виплачена, то згідно з нормами чинного законодавства енергетики змушені будуть припинити електропостачання об’єктам КП «Водотеплосервіс» уже 25 червня.

«Час йде, а борги не зменшуються, тільки наростають, - зазначає директор з енергозбуту ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Валерій Боднарук. – Ми розуміємо всю важливість електропостачання на даний об’єкт, але не бачимо виходу з даної ситуації. Закон зобов’язує нас припинити подачу напруги боржнику».

Енергетики все ж не втрачають надії на те, що проблема зрушиться з мертвої точки і калушани залишаться з водою.