Через несплату аліментів 14 прикарпатцям заборонили користуватись зброєю


Про це йшлось сьогодні, 12 листопада на прес-конференції щодо результатів роботи органів державної виконавчої служби Івано-Франківської області за 10 місяців.

За словами, начальника відділу дільничих офіцерів поліції управління превентивної діяльності Андрія ​Веляного, поліцейські тісно співпрацюють з виконавчою службою, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Головне управління юстиції надсилає нам повідомлення про те, на боржників накладено обмеження щодо керування транспортними засобами чи заборонено надавати вогнепальну зброю. Ці подання вносяться у нашу інформаційну базу. Групи реагування патрульної поліції, які відповідають за безпеку дорожнього руху, коли зупиняють порушника за порушення ПДР перевіряють його у базі», - каже поліцейський.

Веляник додав, що нещодавно поліцейські розшукати шість чоловік, які не платили аліменти.

Представник дозвільної системи управління превентивної діяльності Віктор Данько розповів, що наразі поліцейські працюють із постановами, формують базу.

«Коли почав діяти закон "Чужих дітей не буває" багато мисливців почали звертались у органи виконавчої служби, аби вирішити питання аліментів. Наразі є 14 чоловік, яким заборонено чи не надано дозвіл на придбання вогнепальної зброї», - зауважив Данько.

До теми: На Прикарпатті розшукують 160 батьків, які боргують аліменти