Через погіршення погоди на прикарпатських дорогах встановлюють спеціальні знаки


Зважаючи на повідомлення синоптиків, дорожники попереджають учасників автодорожнього руху про ускладнення погодних умов, викликаних дією на Прикарпаття активного північно-західного циклону. Водіїв просять бути готовими до погіршення погоди.

"Дот­ри­муй­те­ся пра­вил до­рожнього ру­ху, не пе­ре­ви­щуй­те швид­кість та дот­ри­муй­те­ся дис­танції під час ру­ху",- пишуть в Службі автомобільних доріг.

24 та 25 жовтня очікується різка зміна погоди: дощ із мокрим снігом (вночі на високогір’ї сильний сніг), посилення вітру до 15–20 м/с, місцями до 25–30 м/с. В Карпатах мокрий сніг, хуртовини, можливе утворення снігового покриву (особливо на перевалах). У високогір’ї Карпат 24 жовтня температура повітря вночі та вдень 0-5º морозу, 25 жовтня вночі та вдень – 1-6º морозу.

"Сильні опади – дощ та сніг, хуртовини, посилення вітру негативно впливають на рух автомобільного та залізничного транспорту, а також ускладнюють роботу таких галузей народного господарства, як електроенергетика, комунальне господарство, лінії зв'язку, будівництво. Тому треба бути уважними й стежити, щоб не натрапити на повалене дерево, обірвані лінії електропередач тощо",- попереджають дорожники.

Крім того, на замовлення Служби автомобільних доріг підрядні організації встановлюють спеціальні дорожні знаки на автошляхах, які є в їхньому експлуатаційному утриманні. Вони попереджують про обмежену видимість, ожеледицю тощо. На спусках та підйомах встановлюють сигнальні віхи та підготували протиожеледну суміш.