Через «сусідів» Івано-Франківську доведеться створювати новий полігон ТПВ?


Протягом останніх кількох місяців до івано-франківського полігону твердих побутових відходів звозять сміття з інших районів - Верховини, Яремче, Делятина, Ворохти, Болехова та інших.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомив начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Богдан Білик.

«На сьогодні місто має можливість через полігон захоронювати  потрібну кількість твердих побутових відходів, бо він у нас один із найнадійніших в Україні. Тобто проблем немає. Але зараз нас турбує, що на івано-франківський  полігон почали інтенсивно возити тверді побутові відходи із інших регіонів області. І це все легально, за рішенням голови ОДА», - зауважує Богдан Іванович.

На думку заступника міського голови, у майбутньому це може стати великою проблемою.

«У минулому ми вводили питання сортування твердих побутових відходів, для того щоб зменшити навантаження на полігон до 30%. А зараз, на жаль, отримуємо велику кількість додаткового сміття. Ми провели невелике дослідження і виявилось, що за дві години на полігон вивезли сміття близько 20 машин. Із них половина - з районів. Такими темпами через 5 років місто може зіткнутись з потребою будівництва нового полігону», - вважає пан Білик.

За словами Богдана Білика, щоб зменшити навантаження та «відсікти» хоча б  частину районів, міська влада підготувала відповідний документ до облдержадміністрації.

«Звичайно, ми не будемо районам забороняти вивозити сміття, поки це питання не вирішиться. Адже в іншому разі воно може опинитися на берегах прикарпатських річок», - вважає чиновник.