Чергова поразка: "Прикарпаття" вдома поступилось "Металісту 1925"


Минулого сезону ці суперники привчили нас до яскравого футболу: у двох матчах між ними було забито шість м’ячів, чотири з яких прийшлися на весняний матч у Івано-Франківську. Той самий поєдинок, пам’ятний зливою та драматичним сценарієм.

Але якщо у чемпіонаті 2018/19 Прикарпаття було ближче до лідерів, то тепер - ближче до аутсайдерів. Результати команди Володимира Ковалюка - невиразні, після поразки на Одещині незмінний головний тренер івано-франківців навіть заговорив про відставку. Тож навіть без дискваліфікованих Владислава Семотюка та Романа Барчука, важливих гравців атаки, колектив був зобов’язаний постояти за Ковалюка, пише Sport Arena

І вже в дебюті господарі повели в рахунку. Оринчак глибоко на фланзі запресингував Кравченка, а Борисевич відразу ж запустив у прохід Цюцюру. Треба відзначити тонке рішення Василя, який з лівої перекинув голкіпера, влучивши точно в кут - 1:0. Харків’яни відреагували на гол гідно - відразу кількома гострими атаками. Романов мітив точно в ціль, влучив у одноклубника Давидова. Ямполь прорвав фланг, але його простріл встигли перервати. Після зручної скидки пробивав з близької відстані Поспєлов - тут добре відпрацював його суперник-колега Француз, який встиг із блокуванням. А чистий вихід на удар Савіна завершився сейвом Новака після його прямого удару.

А от зрівняти рахунок Металісту 1925 вдалося після стандарту, причому, гол вийшов дуже й дуже незвичним. Кравченко в боротьбі з Оринчаком заробив штрафний якраз під Романова, Сергій з правої пробив у обхід стінки, і тут сталося «шоу». М’яч зрикошетив від однієї стійки в іншу, прокотився повздовж лінії воріт, після чого Поспєлов із Давидовим разом із захисниками кинулися до нього. І от тоді він закотився за лінію. В офіційному протоколі гол записали на Поспєлова - 1:1.

Були моменти у Цюцюри та Януша, щоб оперативно повернути перевагу Прикарпаттю, але в першому випадку на несильний удар зреагував Сидоренко, а в другому м’яч розминувся з воротами. Але так само створювали моменти й гості - як коли після навісу Кравченка ударом головою Савін змусив вступати в гру Новака. А на 36 хвилині Ямполь протягнув м’яч із глибини поля й видав тонку розрізну передачу на хід Романову, який змістився для удару з правої ноги й метрів із 18-ти не залишив шансів воротареві - 1:2.

І все ж Прикарпаття відмовлялося здаватися. Було відразу кілька моментів із загостренням, підключався з ударом і молодий Радульський (один із тих місцевих вихованців, яких Ковалюк почав вводити у склад вже цього року). А після м’якого навісу Януша з лівого краю Цюцюра зрівняв цифри на табло головою - це 2:2. Причому, вже на початку другого тайму господарі створили кілька розкішних моментів. У першому Оринчак запустив м’яча вище, в другому Цюцюра, отримавши прекрасний пас із глибини від Бочкура, пробив трішки в сторону від дев’ятки.

Натомість, Металіст 1925 використав першу ж свою можливість. Заміс із кількох поспіль аутів і кутових (один із них - досить сумнівний), далі - подача Романова від прапорця. Здавалося, Француз у стрибку виніс м’яча, але Ямполь, який чергував біля карного майданчика, відразу ж пробив точно в дев’ятку - 2:3. До кінця матчу лишалося більш як півгодини - і якщо спершу спроби Дитка та Конкольняка були слабкими або неточними, то після удару Борисевича голкіпер виручив гостей, потягнувши м’яча з-під поперечини. Вискакував на Сидоренка й Дитко, пробував протиснути суперників Худобяк (у кар’єрі найкращого бомбардира в новітній історії Прикарпаття був і харківський клуб – Геліос).

Залишок матчу пройшов за збитого темпу - картки, пошкодження, тривалі паузи. Це було на руку якраз тим, хто вів у рахунку - Металіст 1925 виграв цей матч, здобув 23 очка та тимчасово очолив турнірну таблицю. Це вже в уїк-енд, коли відбудеться основна кількість матчів туру, стане ясно, на яких місцях будуть за підсумками 11-го ігрового дня ці команди.