Чим корисна стручкова квасоля та як її їсти


Стручкова квасоля – незамінне джерело клітковини і білка. Низькокалорійна і корисна, вона обов’язкова до вживання всім, хто стежить за своїм тілом і здоров’ям. Її калорійність не досягає навіть 25 калорій на 100 грам, а вітамінів та мінеральних речовин в ній просто не злічити.

На прилавках вже можна зустріти жовту стручкову квасолю, яка має м'який і вершковий смак та є джерелом калію і фосфору та зелену стручкову квасолю, яка має більш виразний смак, містить трохи більше бета-каротину і фолієвої кислоти, йдеться на сайті Центрального ринку.

«Зараз вже починається сезон жовтої стручкової квасолі. Її привозимо із Заліщиків, раніше була із Херсонщини», – каже продавчиня Марія.

Завдяки великому вмісту фолієвої кислоти квасолю рекомендують додавати у свій раціон вагітним жінкам, а через низький глікемічний індекс — людям хворим на діабет і тим, хто слідкує за вагою. 

У стручковій квасолі також можна знайти такі мінерали, як кальцій, цинк, залізо, фтор, мідь, марганець, бор, бета-каротин, вітаміни С і К, у невеликій кількості вітаміни групи B (B1, B2, B3, B5, B6, пантотенову кислоту).

Стручкова квасоля – ідеальний гарнір до м’яса, стейків і доповнення до круп. Її можна відварювати і обсмажувати в яйці і просто на олії. 

Зі стручковою квасолею виходять приголомшливі теплі салати і овочеві супи. Що примітно, її можна їсти цілий рік, тому що вона завжди доступна в продажу на Центральному ринку.

Найбільший асортимент квасолі Ви знайдете на Центральному ринку. Тут завжди свіжі та якісні продукти за прийнятними цінами. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!