Чому металочерепиця така популярна


Останнім часом пошуки надійного покриття для більшості домовласників закінчуються вибором металочерепиці, адже саме для такого матеріалу характерні найкращі якості експлуатації.

Всім відомо, хто хоча б трішки зіштовхувався з будівництвом приватних будинків, що дах із металевої черепиці – це не тільки надійний вибір, але ще й можливість суттєво зекономити. Економія перш за все полягає в тому, що при простій конструкції покрівлі можуть бути мінімізовані відходи покриття і відповідно раціонально буде використано кожен квадратний метр придбаного матеріалу.

В чому секрет популярності металевої черепиці?

  • По-перше, процес її виготовлення передбачає використання простої сировини та обладнання, завдяки чому можна при мінімальних витратах створити міцний та довговічний матеріал. Так, для виготовлення матеріалу використовується тонколистова сталь, що може мати різну товщину, найчастіше цей показник коливається в діапазоні від 0,4 до 0,5 мм, а золотою серединою вважається товщина 0,45 мм.
  • По-друге, листи матеріалу можуть мати різні розміри, адже більшість виробників пропонують кінцевому споживачу можливість визначитись з оптимальними розмірами листів покриття для полегшення монтажних робіт та зниження кількості відходів.
  • По-третє, зовнішній вигляд даху з металочерепиці дійсно вражає. Він одночасно сучасний, простий та не втрачає своєї актуальності та насиченості кольору з часом. Вибір кольорів, форм хвилі та типу поверхні не обмежується декількома варіантами, тож для кожного домовласника, котрий зробив вибір на користь металевої черепиці, є можливість підібрати покриття з індивідуальними зовнішніми характеристиками. А це безперечно додає особливої привабливості майбутньому даху.

Що представляє собою лист металочерепиці?

Насправді структура даного покриття дуже проста – по суті це сталевий лист, що має по обидві сторони додаткові шари, нанесення яких необхідне для покращення показників міцності, надійності та збільшення тривалості служби виробу. Для того, щоб сталевий лист став більш міцним, його покривають цинком, який забезпечує захист від корозії та іржі, а всім відомо, що це головні вороги будь-якого металевого матеріалу,відео про виробництво металочерепиці можна переглянути https://skrovlya.kiev.ua/metallocherepitsa/.

Окрім оцинкування сталевих листів вони також покриваються полімером. На ринку продукція представлена в різних варіантах – найбільшим попитом користується металочерепиця, що покрита глянцевим та матовим поліестером. Саме це полімерне покриття не суттєво впливає на вартість товару, але точно покращує його зовнішні характеристики.

Окрім впливу окремих шарів матеріалу на кінцеві показники міцності, на ці параметри також впливає форма виробу. Так, купити металочерепицю ви можете в одній із форм, які завдяки оптимальній висоті хвилі дозволяють металу отримати бажаний рівень стійкості до механічних впливів. Продумана форма виробу дозволяє зберігати свою початкову форму та не піддаватись деформації під впливом зовнішніх факторів.

Як бачите, металева черепиця – це дійсно розумний вибір для даху будь-якої споруди, особливо приватного будинку чи дачі. З таким покриттям ваш будинок набуде чудового вигляду та буде захищати вас від всіх негативних проявів зовнішнього середовища. Окрім всіх вищезгаданих переваг використання матеріалу, не можна також не відзначити, що ціна на металочерепицю значно нижча, ніж на керамічну черепицю та деякі види бітумної та композитної черепиці. Однак при цьому зовнішніми даними матеріал зовсім їм не поступається. Тож обирайте якісні покрівельні матеріали і будьте впевнені в довгих роках службі вашого даху.