Чому не варто публікувати фото вашої дитини в соцмережах? Три причини


На початку вересня соціальні мережі заповнюються фотографіями усміхнених дітей, одягнених у новенькі форми в перший день нового навчального року.

Батьки радо титрують їх підписами, на кшталт "О, як це мило" та "Як час летить". А ще відмічають геолокацією школу, в яку йде їхній малюк.

Видання The Daily Mail, за допомогою експертів називає три причини, чому так робити не варто, пише УП.Життя.

  1. Фотографії ваших дітей можуть незаконно використати зловмисники

За словами експерта з питань безпеки Вілла Геддеса, автора додатка "Як тримати своїх дітей у безпеці онлайн", багато батьків навіть не мають уявлення про те, як їх бездоганно невинну картинку дорогоцінних сімейних спогадів можна використовувати.

31-річна британка Джемма Хокінс радо публікувала знімки доньки Ліллі та сина Тедді в Instagram. До того моменту, коли знайшла світлини свого сина на акаунті з дитячою порнографією – милі знімки Тедді відретушували та перемішали з іншими фото порнографічного контенту. Звісно їх використали без її дозволу.

Схожа історія трапилася із 33-річною Ніколою. Вона запостила свою доньку Люсі в новому одязі у Twitter. При цьому акаунт мав всього близько 200 послідовників, у тому числі багато друзів і родичів.

"Ви думаєте: "Там мільярди фотографій дітей, чому хтось може виявити нездоровий інтерес до мене?" Але потім це станеться з вами. І це жахливо", – розповідає жінка.

Днями міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджід Джавід озвучив дані, що тільки у США в соціальних мережах "полюють" понад 80 000 педофілів. Тільки Instagram, з його відкритими хештегами, наприклад #firstdayofschool2018, дає їм доступ до 2,5 мільйонів зображень.

Вілл Геддес радить обов`язково закривати свій обліковий запис та публікувати дорогі серцю знімки для дуже вузького кола родичів та друзів, відповідні можливості в соцмережах передбачені.

Тільки Instagram з його відкритими хештегами дає їм доступ до 2,5 мільйонів зображень
  1. Геолокація школи на знімках може привести зловмисника до вашої дитини

Якщо ви публікуєте фотографію дитини з геолокацією, то це може прямо привести зловмисників до вашої дитини.

Навіть якщо ви не ставите такої відмітки, то не фотографуйтеся на фоні шкільного фасаду (його легко опізнати по знімках із Google). Також, Вілл Геддес нагадує, що приналежність дитини до певного навчального закладу можна визначити за формою, блейзером, значком чи футболкою.

32-річна Олександра Ніл з Південно-західного Лондона – ще одна мати двох дітей, була шокована, коли виявила більше 30 фотографій зі свого облікового запису в Instagram іншої жінки – вона видавала її дітей за своїх.

На перший погляд здається, що в подібній ситуації немає нічого аж такого страшного, однак така імітація життя в онлайні часто призводить до викрадення дітей в реальному житті.  

  1. Фотографії "відвела дитину в школу" роблять вашу родину потенційною жертвою для таких злочинів, як грабіж

Експерт із споживчої безпеки Піт Тернер, який працює в компанії Avast, пояснює: "По-перше, вони знають школу, яку відвідує дитина.

По-друге, публікація цієї фотографії в інтернеті, ймовірно, розкриє домашню адресу сім'ї. Сьогоднішні смартфони включають трекери відстеження, які програми, такі як Instagram і Facebook, використовують для визначення місцезнаходження користувача.

 

Люди автоматично надають цим додаткам дозвіл відстежувати їх, не розуміючи всіх небезпек. Таким чином, за пару кліків можна визначити два місця, де ваша дитина проводить більшу частину свого часу.

Це може допомогти грабіжнику визначити час вашої ранкової або вечірньої відсутності вдома".

Зверніть увагу, що малюнки на дверях можуть навіть поставити вашу дитину в ризик шахрайства у майбутньому, згідно з дослідженнями Barclays Bank, оскільки вони надають цінну інформацію, яку шахраї можуть використати.

За оцінкою спеціалістів Barclays Bank, інформація про школу та домашню адресу може бути використана для того, щоб шахрайським чином отримати кредитну картку або банківський кредит на ім'я дитини.