Чому понеділок так втомлює: прості поради, як вижити


Понеділок вважається найскладнішим у тижні і чомусь втомлює більше, аніж будь-який інший день. Розповідаємо, чому так мало енергії і як з цим боротися.

Понеділок нещодавно почався, а ви вже встигли втомитись так, наче працюєте вже тиждень поспіль? Просто організм встиг відвикнути від роботи, тому потребує поступового відновлення. Ось кілька причин, чому самопочуття підводить, а також прості способи повернутись у ритм, пише Максимум.

Збився режим сну. Двох днів з пізнім засинання та прокиданням достатньо, щоб організм почувався так, наче змінив часовий пояс.

Що робити: Намагайтесь на вихідних не надто змінювати час, коли засинаєте і прокидаєтесь. Це дозволить не куняти на роботі. Якщо ж неділя була надто активною, то в понеділок вранці варто добре відкрити штори та запустити якомога більше світла, яке змусить швидше збадьоритись.

Збився режим сну - фото 305495
Невдалий настрій. Якщо ви ще на вихідних готувались, що попереду буде не надто вдалий тиждень, то не дивно, що понеділок забирає всю енергію.

Що робити: замість того, щоб ненавидіти понеділок з самісінького ранку, краще створити якусь приємну традицію цього дня. Тому попереду буде хоч щось приємне, що даруватиме гарний настрій.

Невдалий настрій - фото 305496
З крайнощів у крайнощі. Якщо ваш вікенд пройшов у лежачому положенні з серіалами та їжею, то збори на роботу можуть стати справжнім стресом. Навіть тиск починає стрибати, погіршуючи самопочуття.

Що робити: Після того, як прокинулись, упродовж 30 секунд зробіть глибокі вдихи та видихи. Також не відмовляйтесь від шпинату у понеділковому раціоні, адже він позитивно впливає на тиск та серце.

Ліниві вихідні - фото 305493
Надто активні вихідні. Якщо у суботу чи неділю у вас були надмірні фізичні навантаження, то не дивно, що тіло потребує відпочинку.

Що робити: Влаштуйте міні-зарядку, щоб покращити кровообіг, або ж займіться спортом.

Надто активні вихідні - фото 305494
Надто багато алкогольних веселощів. Свята чи просто посиденьки з друзями за бокалом алкогольних напоїв знижують імунітет та погіршують самопочуття.

Що робити: Спробуйте взяти себе у руки та оцінити норму вживання спиртного, яке не приноситиме бажання нікуди не виходити у понеділок.

Надто багато алкогольних веселощів - фото 305492