Чому редиска є такою поживною


Корисні властивості редиски просто приголомшливі: вона є прекрасним джерелом вітаміну С, містить речовини, що вбивають хвороботворні мікроорганізми, а також низькокалорійна.

На Центральному ринку Івано-Франківська представлені найпоширеніші сорти цього поживного овочу: «вишневий сад» та «французький сніданок». Про це йдеться на сайті Центрального ринку.

«Вишневий сад» – маленька кругла червона редиска. Кухарі радять нарізати тонкими шматочками і додавати до салатів, бутербродів або бургерів. Також з цієї редиски можна зробити чіпси і подавати з соусами. Пучок цього сорту редиски на Центральному ринку 15-20 гривень.

Натомість редиска «Французький сніданок» має довгі та овальні плоди. Вони дуже м'які та хрусткі. Кухарі рекомендують їх запікати та додавати до салатів чи їсти як легку закуску. Пучок такого «сніданку» на Центральному ринку обійдеться у 18 гривень.

Продавчиня овочів Ганна радить вибирати редиску із зеленню, листя має виглядати здоровим і свіжим. Сама редиска має бути без пошкоджень, тобто ціленька, яскрава та без цвілі.

«Ось такий сорт редиски, як «Французький сніданок» має пікантний смак. Він точно сподобається всім. Це ранній сорт, вирощений в парниках на Косівщині», – говорить продавчиня.

Отож, завітайте на Центральний ринок та придбайте корисну та поживну редиску, яка стане чудовим доповненням до смачних страв та салатів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!