Чорна, біла та зелена редька – корисні овочі на Центральному ринку


Взимку поповнити вітамінний запас допоможуть свіжі салати. І хоча вибір овочів на ринку не гірший, аніж влітку, варто звернути увагу на редьку. Адже ці коренеплоди у таку пору будуть набагато корисніші за парникові чи завезені здалеку овочі.

На Центральному ринку Івано-Франківська покупцям пропонують одразу декілька видів редьки – чорну, білу та зелену. Є й більш звична червона редиска. Та найпопулярніші зараз сорти – зелена «Маргеланська» та біла «Дайкон». Останню легко впізнати через продовгувату форму. «Маргеланська» хоч і має назву «зеленої», та вразить незвичною бузково-малиновою серцевиною. Про це йдеться на сторінці Центрального ринку.

До слова, вартість редьки приємно потішить гаманець – адже її ціна не вище 15-18 гривень за кілограм, залежно від сорту. Смакувати цей коренеплід рекомендують у міксі з іншими овочами, до прикладу – капустою. А заправляти варто сметаною чи легкими йогуртовими заправками. Хоча – це вже кому що смакує.

«Найбільш гострою, пекучою за смаком може здатися чорна редька – тому її найкраще з сметаною та сиром готувати. А взагалі, її пора – це пізня зима. Тоді її смак буде дещо м’якшим. Якщо порівнювати, то «Маргеланська» та «Дайкон» набагато ніжніші. Хоч загалом смак редьки таки схожий на червону редиску», - розповідає продавчиня овочів Оксана.