Чотири додатки, щоб вашого сміття було менше. Рекомендує МОН


Щодня ми продукуємо кілограми відходів, які могли б мати друге життя, але натомість опиняються у смітнику і приречені розкладатися багато-багато років.

Давно хотіли почати змінювати довкілля на краще, але не знали як ?

Міністерство освіти та науки України пропонує добірку з 4 безкоштовних ресурсів, які допоможуть зменшити кількість відходів у нашому житті. 

Your plan, your planet

Цей додаток від Google в інтерактивній формі, показує ваш вплив на навколишнє середовище та дає поради щодо того, як зробити побут екологічним.

Він поділений на 4 сектори: речі, їжа, вода та енергія. 

 

Програма пропонує пройти тести на розуміння того, скільки ресурсів ми витрачаємо. 

Крім того, інтерактивна система дає поради. Зокрема, про заощадливе використання води в побуті та правильне зберігання їжі.

Love Food Hate Waste 

Третина виготовленої людством їжі йде у смітник. Як цьому запобігти?

Планувати ваше харчування та правильно зберігати їжу – саме для цього й існує цей додаток.

 

Тут ви знайдете поради, як "реанімувати" в'ялі овочі і фрукти, що робити з залишками продуктів, як впорядкувати холодильник та інше. 

Також на сайті ви знайдете безліч рецептів страв, які можна приготувати з частин продуктів, що ми зазвичай не використовуємо. На фрітаті ці страви не закінчуються! 

GoodGuide

База сайту налічує більш ніж 120 000 продуктів, серед них – їжа, побутова хімія, косметика.

Написавши назву чи просканувавши товар у мобільному додатку, ви отримуєте інформацію про склад та сертифікацію продукту.

 

А також дізнаєтесь, чи проходив він тестування на тваринах та які альтернативи існують на ринку.

Сортуй

Цей український додаток навчає сортувати сміття.

Він допоможе швидко визначити тип сировини, дізнатися, як сортувати окремі типи сміття, а головне – знайти найближчу сортувальну станцію.

 

Інформацію у додатку постійно оновлюють: попереднє оновлення, наприклад, було 20 травня. 

Поки що застосунок буде корисний здебільшого жителям Києва, Львова, Харкова, Миколаєва, Херсона та кількох інших міст, але користувачам з будь-якого куточка України точно стануть у нагоді універсальні правила сортування.