Чотири міста, які варто відвідати цієї весни


Набридло сидіти вдома, а зимова мряка починає зводити з розуму? На вулиці вже весна, погода налагоджується, а отже, можна вирушати в подорож!

Команда досвідчених мандрівників для UA.Modna підготувала для вас добірку міст, де цієї весни точно не буде нудно

Варшава: данина традиціям і відмінна музика

Варшава
www.all-tours.com.ua

У столиці Польщі заплановано безліч цікавих подій. Одна з найбільш значущих – концерт британців Hurts, який відбудеться 14 березня в рамках всесвітнього туру Surrender Tour 2016. Дійство відбудеться в арені Torwar Hall.

27 березня поляки святкують Великдень. В країні до цього свята ставляться серйозно і шанують всі традиції. Наприклад, 28 березня також вважається святковим днем ​​і називають його "поливаний понеділок". Вважається, що в цей день вода має особливу силу і здатна очистити людину від всього поганого. Тому, якщо вам пощастить побувати в Польщі на Великодні свята, не сподівайтесь втекти від людей, які намагаються вас облити водою

Крім того, до Варшави можна доїхати з комфортом і за доступною ціною. У Busfor.ua є свійфірмовий рейс, який курсує за маршрутом Київ – Варшава – Київ. Він обладнаний зручними сидіннями, системою клімат-контролю, бездротовим інтернетом та іншими бонусами для приємної поїздки.

Люблін: спокійний і розмірений відпочинок

Люблін
amimoto-ami.com
 
Якщо хочеться податися якнайдалі від галасливого міста і просто провести час наодинці зі своїми думками, їдьте в Люблін! Це гарне і самобутнє місто чимось нагадує Краків, але воно не перенасичене туристами, тому там легко можна відчути його унікальну атмосферу.

В Любліні є ботанічний сад, безліч парків і музеїв, старовинний замок і красива архітектура. На кожному кроці можна наштовхнутися на затишну кафешку. До речі, пообідати в закладі тут не так вже й дорого. Середній чек складе 6-7 євро, тоді як в ресторані на таку суму обійдеться лише одна страва, але порції тут великі, так що ви точно не залишитеся голодними. Візитна картка місцевої кухні – цебуляж – неймовірно смачний пшеничний коржик з маком і ріпчастою цибулею.

Львів:  смаколики і музика

Львів
greentourua.com
Львів, як завжди, насичений подіями. Коли б ви сюди не приїхали, нудьгувати не доведеться. Наприклад, 27 березня можна буде наживо послухати п'єси Леся Подерв'янського, які давно розібрали на цитати, у виконанні самого сатирика. На наступний же день, неодмінно варто відвідати концерт романтичного Сергія Бабкіна.


Обов'язково загляньте в один із ресторанчиків. Не дарма Львів називають гастрономічною столицею – тут переплелися кулінарні традиції багатьох народів, а їх сучасна інтерпретація робить львівську кухню унікальною. Посмакуйте ароматну каву в кав'ярні "Мапа", а в "Трапезній" повечеряйте стравами, які готуються за давніми рецептами ченців бернардинського монастиря.

Київ: подорож в дитинство і магія весни

Київ
smartclever.com.ua
 
У столиці діє унікальна виставка, присвячена знаковій українській художниці Соні Делоне, чиє ім’я можна сміливо ставити в один ряд з Малевичем і Мондріаном. На виставці буде представлено понад 50 плакатів від провідних дизайнерів, які надихались творчістю художниці. Виставка "Соня Делоне 130" триває в арт-просторі "IZOLYATSIA" до 13 березня.

Також є можливість побувати на презентації книги знакової української письменниці Оксани Забужко. 16 березня у книгарні "Буква" на Хрещатику вона представить свій новий твір "Кіно на папері".

Крім того, в Києві весь тиждень, до 13 березня, триватимуть різні цікаві дійства, присвячені Масляній. На Поштовій площі можна буде скуштувати млинці з найрізноманітнішими начинками та придбати сувеніри на ярмарку хенд-мейду. В "Парку Київська Русь" Масляну пропонують відзначати за старовинними слов'янськими традиціями. В парку Феофанія на гостей свята чекають веселі народні гуляння, виступи фольклорних колективів, конкурси та майстер-класи.

Щоби здійснити незабутню поїздку, не обов'язково брати відпустку і витрачати великі кошти. Найкраща подорож – спонтанна. Головне, вибрати приємну компанію і цікавий маршрут.