Чи сфабрикує івано-франківська міліція справу проти громадського активіста?


Громадський активіст Микола Гавриляк на своїй сторінці у соціальних мережах виклав повідомлення, в якому пише, що із джерел у міліції дізнався про можливість відкриття проти нього кримінальної справи.

Журналістам Версій вдалось узяти коментар у активіста.

Нагадаймо, що раніше міліцією було затримано активіста та засновника інтернет-спільноти "Типовий Івано-Франківськ" Миколу Гавриляка за нанесення на бруківку перед "Білим домом" напису з вимогою припинити забудову в парку по вулиці Молодіжна в Івано-Франківську.

23 червня Микола Гавриляк розмістив на своїй сторінці у соціальних мережах наступне повідомлення:

Мав сьогодні розмову із одним хорошим міліціонером, (кого служба не зіпсувала), він сказав, що один із чотирьох "стражів" закону Панасюк (майор) , що затримували мене та мого друга коли ми робили надпис "Ні забудові парків!" на бруківці перед білим домом, просить начальника господарського відділу МВК Нагірного написати на мене заяву, ніби я завдав надзвичайно великих збитків місту, що може перевести мою справу із розряду адміністративної до кримінальної.

Я маю надію, що це не більше ніж помилка, адже не личить міліціонеру та ще й на посаді майора займатися такими справами і приділяти мені стільки уваги, бо коли мене затримали, то по дорозі розказували, що дуже багато в них роботи, по 70 справ на людину, мабуть варто шукати справжніх злочинців, а не вдаватися до помсти через те, що я сказав, що їх не боюся і порадив перше боротися із справжніми бандитами, зокрема із їх начальством та керівництвом країни.

У розмові із журналістом Версій, Микола Гавриляк висловив надію на те, що підняття питання у ЗМІ а також підтримка інтернет громадськості може запобігти відкриттю кримінальної справи, водночас висловив побоювання, і щодо такого розвитку подій: "Вчора я обговорював це питання із друзями. Відповідь була тільки, що це Україна. У нас, на жаль, такі дрібні справи можуть перерости в щось серйозне і можуть там той самий кримінал прив'язати. Підтвердження цього - це останній випадок в Сумах, коли за графіті посадили людину".

На питання ж, чи дала бажаний ефект акція протесту громадський активіст відповів: "Надпис зараз досі є перед Білим Будинком. Я впевнений, що всі абсолютно і чиновники і маю надію що міський голова, який хоча б раз виглядає у вікно, чи заходить у міську раду, бачить цей надпис. Відповідно, це мінімум якась позиція. Окрім того, наскільки я знаю була зустріч мешканців із чиновниками, в п'ятницю, після обіду і попередньо вони пообіцяли, що там будуватись нічого не буде", - заявив Микола Гавриляк.

У прес-службі УМВС, повідомили про те, що ніякої інформації про можливе фабрикування справи проти Гавриляка на разі дати не можуть, у зв'язку із тим, що сьогодні вихідний день.