Чим небезпечна глаукома? Консультує лікар офтальмолог


Станом на 2019 рік, в нашій державі 74% людей, що мають інвалідність по зору, отримали її внаслідок ураження зорового нерва. Основну роль у цьому процесі відіграє таке захворювання як глаукома.

Глаукома –  прогресуюче захворювання ока, що призводить до руйнування зорового нерва та повної втрати зору. Глаукома спричинена стійким підвищенням внутрішньоочного тиску. За умов пізнього виявлення та без адекватного лікування, підвищення внутрішньоочного тиску сприяє дегенерації зорового нерва, а це веде за собою неминучу сліпоту.

Зі слів людей, які втратили зір через розвиток у них глаукоми, можна зазначити: втрата зору відбувається начебто непомітно, поступово, безболісно, неначе так і має бути з віком. Тому люди сприймають це як належне, відтягуючи зі зверненням до спеціаліста. І в більшості випадків, це і є фатальною помилкою, після якої відновити зір стає неможливим. Відмічають певні передвісники цієї недуги: затуманення зору, поява райдужних кілець, мушки перед очима, відчуття розпирання ока.

Пам’ятайте: втрата зору як наслідок глаукоми – це незворотній процес! Проте можна запобігти цьому!

Ми наголошуємо, що глаукома - це недуга, при якій варто проходити систематичні огляди у лікаря та чітко дотримуватись його рекомендацій. Вимірювання внутрішньоочного тиску, вимірювання поля зору, огляд очного дна, визначення гостроти зору, - є обов’язковими в своєчасній діагностиці глаукоми. Самолікування, народні методи чи ігнорування даних симптомів призведе  тільки до погіршення та швидшого прогресування хвороби, що в кінцевому результаті призведе до повної втрати зору.

Не зволікайте із приходом на консультацію. Сучасне європейське обладнання та наш багаторічний досвід - це складові, які допоможуть вам зберегти ваш зір!

За детальнішою інформацією та записом звертайтеся за контактними номерами телефонів: +38(067)3777299 або +38(050)3777299.

Дивіться на світ в повному об’ємі  разом із Оксфорд Медікал!

Цимбалюк Ірена Володимирівна – лікар-офтальмолог вищої категорії, лікар медичного центру «Оксфорд Медікал»

На правах реклами