Чиновницю з Богородчан підорюють у протизаконних діях і просять відсторонити


Напередодні нового навчального року в Богородчанському районі назріває серйозний корупційний скандал, пов’язаний з неефективним використанням коштів освітньої субвенції.

Про це на сторінці ФБ “Богородчанське земляцтво”  написала Ольга Корній-Чопяк, пише Westnews.

Подаю інформацію мовою оригіналу, цифрові розрахунки опублікую пізніше. Читаєм, аналізуєм, робим висновки і вимагаємо законного закінчення цього неподобства в правоохоронних органах…, – каже дописувачка

Йдеться про оцінку діяльності начальника управління освіти, молоді та спорту  Богородчанської РДА Оксани Савчук.

Оксана Савчук прийшла на посаду в жовтні 2018 року. До того вона займала посаду начальника відділу освіти Калуської РДА і її діяльність мала певний резонанс у суспільстві.

Про Оксану Савчук  йдеться у відеосюжеті  “калуського періоду”:

Цими днями, зокрема 19 серпня 2019 року, в Богородчанах відбулося спільне засідання президії та постійної комісії з питань освіти, культури та духовного відродження, молодіжної політики і спорту та засобів масової інформації Богородчанської районної ради, де розглядали питання про неефективне використання коштів освітньої субвенції та його моніторинг.

На засідання президії доповідав голова районної ради Михайло Головчук та інші. В доповідях йшлося про неефективне та нераціональне використання розподілу залишків коштів освітньої субвенції в управлінні освіти, молоді та спорту Богородчанської РДА та недотримання законодавства про публічні закупівлі.

Президія прийняла одноголосне рішення направити результати моніторингу використання  коштів освітньої субвенції до Богородчанської РДА з пропозицією проведення службової перевірки, відповідного реагування та відсторонення Савчук від виконання службових обовязків.

Станом на 30 серпня 2019 документи знаходяться на розгляді у Богородчанській РДА.