Ці скульптури ніякої цінності не несуть: Василюк про мистецький подарунок Франківську


У мікрорайоні БАМ, уздовж вулиці Мазепи, є невеличкий скверик де знайшли прихисток кілька скульптур з білого вапняку, подаровані місту в рамках Карпатського простору.

Під час фестивалю десять скульпторів виготовили з вапняку і подарували місту скульптури на тему міфології Карпат. Спочатку скульптури стояли у сквері Міцкевича, а згодом їх перенесли у міський парк. Однак, у парку скульптури теж довго не затримались. Половина з них відправилась у Городенку й Тишківці – як власність фонду «Україна Інкогніта». Решту п’ять скульптур організатори симпозіуму подарували Івано-Франківську. Проте, за кілька місяців вапнякові фігури кудись зникли. Днями місцевий скульптор виявив їх розкиданими у скверику на БАМі

Це питання під час виконкому підняв міський голова Руслан Марцінків. Мер поцікавився у директора «Центру розвитку міста та рекреації» Руслани Василюк, чому для подарунку не знайшлося місця.

"Це не фігури, не скульптури і вони ніякої цінності не несуть. Коли вони були в комплексі, то мали якийсь вигляд, а коли найкращі забрали, то це перетворилось на жах. Окрім того, ми їх не приймали на баланс, тож не знаємо хто їх там поставив", - пояснила Василюк.

На це Руслан Марцінків обурився, як так може бути, що ніхто не знає як скульптури опинились на БАМі і дав протокольне доручення розібратися.

"Як ви не знаєте? А хто їх на БАМі поставив, барабашка? Доручаю вам з вашим бойовим заступником розібратися і знайти для них місце", - сказав голова.