Цієї осені на військову службу призвуть 520 прикарпатців


З першого жовтня стартує осінній призов. Цього разу його продовжили на один місяць.

Про це сьогодні, 18 вересня на прес-конференції розповів начальник відділу комплектування та призову Валерій Волинков, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Призов у цьому році продовжено на один місяць. Це робиться через збільшення кількості призовників для комплектування Національної нацгвардії України та Державної прикордонної служби", - зауважив Волинков.

Відтак призов триватиме з жовтня до грудня включно. За його словами, у військомат закликатимуть з 18 до 27 років, однак відправці підлягають від 20 до 27 років.

Цього року планується викликати до військоматів 26 тисяч чоловік. З них призвуть тільки 520. Зокрема, 260 служитимуть у Збройних силах України, ще 260 у інших військових формуваннях. А саме, 180 - Нацгвардії, 50 - в Державній прикордонній службі та 30 у Державній спеціальній службі транспорту.

Загалом з обласного військомату у жовтні будуть три відправки - 11, 18 те 25 жовтня. Усі призовники спочатку відправлятимуться у навчальні центри, а потім вже у військові частини.

Найбільше призовників буде з Надвірнянського, Коломийського та Калуського районів. Це зв'язано з тим, що у них більша кількість чоловіків призовного віку.

Волинков наголосив, що строковики до участі в ООС не залучаються.