Ціни, житло та їжа: Юні франківські блогерки розповіли про навчання в Оксфорді


Декілька днів тому дівчата з Івано-Франківська Юлія Вербінець та Анастасія Іванишин відправились у Велику Британію на мовні курси.

Своїми емоціями дівчата діляться у своїх інстаграм-блогах, пише Бліц-Інфо.

Юлія Вербінець, більше знана в мережі Іnstagram як Verbaaa, у своєму блозі розповіла, що поїздка в Англію, була її мрією. Юля наголосила, що захоплюється однаковими низенькими будиночками з красивими садами.

"Англія це прекрасна країна! Принаймні те, що я побачила. Ці однакові низенькі будиночки з шикарними садами та доглянутою територією.Це привітні хороші люди. Тут навіть водій автобуса, на мою думку, найщасливіша людина в світі! Тут чисто! Всюди wi-fi. Сміттєві баки кожні 5-10 метрів. Розетки в кожному громадському транспорті. Впевнена, що життя тут одне з найкомфортніших на цілій планеті",- написала дівчина у перший день перебування.

Також франківка розповіла, як їй вдалось знайти таку поїздку. Каже, це все через друзів та знайомих. За її словами, є певна група людей, які організовують таке навчання вже багато років і їм можна довіряти та подорожувати з ними.

Аби вчитись в Англії Юля пройшла не багато етапів, один з найважливіших - віза. Цей пункт, не давав їй спокою не один місяць.

"Велика Британія - це вибаглива країна, тому відкрити візу складно і часто не успішно. Подавалася в Києві. Відкрили за 5 днів! Це дуже швидко,і я була шокована результатом. Кошти потрібно на проживання в host-family, оплатити школу та кишенькові гроші. На їжу та інші потреби. Також на транспорт до Києва спершу,а потім літак з ІФ-Київ і Київ-Лондон. Велике бажання - ще один невід'ємний пункт в поїздці! Я марила навчанням закордоном, хоч і не на довгий час. Це неймовірний досвід та нові можливості",- ділиться блогерка.

Чи дороге життя в Англії? Юлія розповідає, що для місцевих ні, але для людей з України цінники б'ють по гаманцю. Мінімальна зарплата тут - 950 фунтів (36 000). Каже, такі гроші тут отримує людина на досить низькій посаді. Далі зарплата сягає і до 3000 тисяч фунтів в місяць.

"Сім'ї тут мають мінімум по одній машині кожен, ні в чому собі не відмовляють і насолоджуються життям! Незважаючи на це, вони не марнотрати. У них немає величезних гір з одягу вдома. Одні джинси, дві футболки і все. Я виразилась образно, але суть ви зрозуміли. І це дуже круто! Крім того, усі слідкують за чистотою. Впершу чергу для себе! Усе сміття сортується навіть в Макдональдзі. І цьому потрібно вчитись! А ще англійці спокійні і дуже мудрі. Подобаються вони мені. Хотіла б пожити тут хоча б рік!",- ділиться дівчина.

Ділиться своїм життям в інстаграмі й Настя, під ніком Space_of_cakes. Раніше Бліц-Інфо вже писало про франківку. Дівчина в свої юні роки випікає на замовлення неймовірні торти та тістечка. У своєму блозі дівчина детальніше розповіла про ціни у Оксфорді.

"Почну з одягу. Все таке ж як і в нас, інколи навіть дешевше, залежить від бренду. Їжа - 
тут вже ситуація не така класна, кава за 3,5£ то тобі не Франківськ (125грн). На рахунок кафе, то в 10£ ви можете вкластися, якщо це фаст-фуд або інша їжа, яку можна взяти одразу, плюс в супермаркетах ви можете купити порізані фрукти і купити щось солодке. В кафе, де треба «робити замовлення за столиком» потрібно десь 30£, але це вже не напівфабрикати. Транспорт - ми взяли бас паси за 35£ на 2 тижні (необмежена кількість поїздок на цей час). Вони тут максимально комфортні. Я б на такому завжди їздила",-
пише Настя.

Зокрема, дівчина розповіла про мову. Коли франківка вперше почула їх вимову - у її голові ніби прокрутилися аудіозаписи на шкільних уроках.
 
"Чесно, надто схоже, але не наших вчителів в школі (тих, які траплялися мені) Тому робіть багато аудіювання, це значно допомагає. Спочатку був певний бар’єр, але буквально за 2 дні я почала розуміти надшвидкі фрази і ніби думати на англійський. В нашій місцевості (Оксфорд/Лондон) дуже чітка мова, якщо говорити про інші частини то розуміти набагато важче. Таке ж як в нас Закарпаття і Львів. Погодьтеся, у Львові українська чистіша. Головне не боятися і вивчити хоча б певну базу слів для магазинів та інших публічних місць!",- наголошує блогер.
 
Читайте нас в FacebookTelegramInstagram та Twitter. Тільки найважливіші новини!