Цього року прикарпатці звертались до поліції дві тисячі разів через домашнє насильство


Тільки у першому півріччі 203 франківці звертались у відповідні служби через насильство у сім'ї. Зокрема, 18 повідомлень надійшло від чоловіків та 185 від жінок.

Про це на пресконференції розповів заступник директора департаменту молодіжної політики та спорту Назарій Куземка, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Куземка наголосив, що насильство є не тільки фізичне, а й психологічне, сексуальне та економічне.

"Міф про те, що б'є - значить любить треба розбивати. Не може людина, з якою ти живеш, народжує дітей, виховуєш їх піднімати руку та показувати свою правоту кулаками", - зауважує чиновник.

Начальниця відділу ювенальної превенції Алла Бойчук розповіла, що цього року до поліції надійшло майже дві тисячі звернень щодо вчинення проти них домашнього насильства. З них відкрито вісім кримінальх проваджень. Окрім того, 159 чоловік перебувають на обліку з приводу вчинення насильства у сім'ї.

"Це робиться тільки тоді коли на особу, яка вчиняє домашнє насильство скаржились декілька разів і жодне попередження не допомагає. Наразі матеріали по чотирьох справах передали до суду. Нещодавно також оголошено підозру прикарпатцю, який розбещував свою патчерицю та її подругу", - зазначає поліцейська.

Бойко додає, що аби протидіяти домашньому насильству у школах поліцейські розповідають учням до цю проблему. Заступниця керівника служби у справах дітей Ірина Дутчак зауважує, що за півроку до них надійшло 13 повідомлень про насильство щодо дітей в тільки один з цих випадків підтвердився. Минулого року таких повідомлень було 15.

Працівники соціальних служб впевнені, що потрібно проінформувати населення про те, які служби допомагають жертвам домашнього насильства, які права вони мають.

Соціальний супровід сімей здійснює відділ соціальної роботи. За словами, начальниці відділу Мар'яни Добрянської, найчастіше від домашнього насильства потерпають жінки, у таких випадках спеціалісти залучають психологів.

Наразі на Прикарпатті є тільки один центр соціально-психологічної допомоги куди на три місяці забирають "жертву".