Цьогоріч франківським підліткам 12 разів продали алкоголь та цигарки


Від початку року працівники підрозділів ювенальної превенції Івано-Франківщини вже виявили та задокументували 12 фактів продажу дітям алкогольних напоїв, пива та цигарок.

У кожному з цих випадків на порушників законодавства - продавців чи власників закладів торгівлі, складено протоколи за ч.2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про це повідомляє Ювенальна Превенція Прикарпаття

Приміром, по два факти торгівлі тютюновими виробами неповнолітнім особам цими днями було зафіксовано поліцейськими Косівщини та Тисменицького району.

У Богородчанському районі працівники поліції викрили продавця сільського магазину у продажу пляшки вина особі, яка не досягнула 18-річного віку. До адмінвідповідальності притягуватимуть й підприємця з Рожнятівщини, який у своїй крамниці продавав малоліткам пиво та слабоалкогольні напої. Тим часом працівники ювенальної превенції Коломийського відділу поліції задокументували факт продажу неповнолітньому півлітрової пляшки «Зубрівки».

Зауважимо, що посилена увага ювенальних поліцейських до виявлення такого роду фактів викликана кількома причинами. Передусім, вживання алкогольних напоїв та цигарок, доступності яких сприяють їх продавці-правопорушники, негативно впливають на здоров’я несвідомих підлітків. Крім того, у дітей, що перебувають під дією алкоголю, більше ризиків постраждати від дій зловмисників або й самим вчинити правопорушення.