Цьогоріч івано-франківські "міндоходівці" викрили 40 кримінальних правопорушень у сфері оподаткування


В тому числі, 24 - за ознаками злочину, передбаченого ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків). Про це повідомили в оперативному управлінні ДПІ у м.Івано-Франківську ГУ Міндоходів у Івано-Франківській області.

За матеріалами працівників управління до суду направлено кримінальні провадження по 7 правопорушеннях за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). З них 6 – з обвинувальним актом та 1 – для звільнення від кримінальної відповідальності на підставі повного відшкодування завданих державі збитків.

В процесі проведеної роботи по боротьбі з незаконним відшкодуванням ПДВ та діяльністю фіктивних суб’єктів підприємництва, оперативники встановили 11 фактів незаконно заявленого до відшкодування з бюджету ПДВ на суму 11,8 млн.гривень. За цими фактами зареєстровано кримінальні провадження.

Активні зусилля спрямовуються на роботу з незаконним обігом підакцизних товарів. За 9 місяців поточного року працівники оперативного управління вилучили з незаконного обігу товарно-матеріальних цінностей на загальну суму понад 2 млн. гривень, більша частина з яких 1,7 млн.гривень, складають підакцизні товари. Також викрито діяльність підпільного цеху з незаконного виробництва алкогольної продукції та зареєстровано 5 кримінальних правопорушень в сфері незаконного обігу підакцизних товарів.

В управлінні наголошують, що, здійснюючи свою діяльність, івано-франківські оперативники спрямовують увагу виключно на порушників законодавства - неплатників податків, злочинців, суб‘єктів господарювання, які виплачують заробітну плату “у конвертах”. Сумлінні платники податків не мають підстав для хвилювання.