Цьогоріч Івано-Франківським платникам податків розстрочено 16,4 млн. грн. грошових зобов’язань


Можливість сплачувати грошові зобов‘язання частинами отримали 83 підприємства. З ними керівництвом Івано-Франківської ДПІ укладено відповідні договори.

За вісім місяців 2013 року  від таких платників до бюджету надійшло 10 млн. грн. Це складає 61 відсоток від загальної суми розстрочених зобов‘язань.

Право надавати відстрочення та розстрочення податкового боргу та грошових зобов‘язань, а також приймати рішення про списання безнадійного боргу надано органам Міндоходів Податковим кодексом України.

„Механізм відстрочення та розстрочення грошових зобов’язань та податкового боргу дозволяє бізнесу подолати „тяжкі” часи та у найкоротші терміни відновити платоспроможність”, - зазначила начальник управління обслуговування платників податків Лілія Мельниченко. Вона також повідомила, що для обґрунтування необхідності проведення такого розстрочення платежів суб‘єкт господарювання має довести наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу. Йому також слід підготувати економічне обґрунтування доцільності застосування режиму розстрочення, зокрема, внаслідок зміни політики управління виробництвом чи збутом продукції.

Загалом, в результаті вжитих заходів, івано-франківськими міндоходівцями забезпечено погашення податкового боргу на суму 61,2 млн. гривень.  Зокрема, до державного бюджету надійшло 58,3 млн.гривень.