Цьогоріч на оздоровлення прикарпатських школярів виділять понад сім мільйонів


Минуло року на Прикарпатті вирішили відмінити пришкільні оздоровчі табори для дітей.

Як пояснив на засіданні комісії обласної ради з питань гуманітарної політики заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, було вирішено залишити тільки ті літні пришкільні табори, які мають смислове навантаження, наприклад мовні, інформує кореспондент Бліц-Інфо

"Ті табори в яких діти попили соку з булочкою і скакали на території школи зі скакалкою, були виключені з мережі. Відповідно в нас дуже серйозно зменшилась мережа закладів з оздоровлення та відпочинку дітей та статистика по кількості озоровлених. Проте у нас є 15-20% зростання кількості насправді оздоровлених дітей. Ми були серйозно критиковані на селекторних нарадах, на координаційних штабах з оздоровлення, проте все ж дотримувались своєї думки", - сказав заступник.

Водночас начальник Департаменту освіти ОДА Віктор Кімакович зауважив, що Харківська область заявила, що оздоровила минулого року 95% дітей.

"Як можна в Харкові оздоровити дітей? В нас тоді 100% оздоровлення. Вже якщо діти проживають на Прикарпатті - вони оздоровлюються", - пожартували члени комісії. 

Загалом цього року на оздоровлення дітей заклали 7 млн. 400 тисяч гривень. За ці кошти будуть оздоровлювати дітей пільгових категорій: сироти, діти з інвалідністю, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти учасників АТО, обдаровані діти та ін.

"Ми намагаємося дотриматись цього переліку. Сироти в нас 100% забезпечені путівками, дітям з інвалідністю пропонуємо, але деякі батьки відмовляються. На жаль ми не можемо забезпечити весь список", - пояснив Кімакович. 

Станом на сьогодні на Прикрапатті діє 15 оздоровчих таборів різних категорій. Найпопулярніші побажання від батьків отримати путівку в табори: "Сокіл", "Перлина Придністров'я", "Буковель", "Дружба" і "Смерічка". Це табори першої категорії. Проте, за словами освітян ці табори є дорогими, тож вони погоджуються приймати дітей пільгових категорій у вільніші місяці.

"Окрім того у нас є програма патнерства по взаємообміну з Херсонською областю. Ми приймаємо їх дітей тут на різвяні свята, а вони наших влітку у своїх таборах. Близько 20 дітей учасників АТО щороку за цією програмою оздоровлюються на морі", - підсумував Пасічняк.