Цьогоріч на Прикарпатті у результаті ДТП загинуло семеро дітей


Працівники ювенальної превенції Івано-Франківщини разом з іншими поліцейськими підрозділами краю активізовують зусилля для створення безпечного середовища для юних учасників дорожнього руху та навчання дітей правил безпечної поведінки на вулично-дорожній мережі.

Такі заходи, що триватимуть упродовж жовтня-листопада, мають на меті звести до мінімуму кількість випадків травмування та загибелі дітей внаслідок автопригод. Цьогоріч на Прикарпатті у результаті ДТП обірвалося життя семи дітей, ще понад півтори сотні - травмувалися. Про це повідомляє Ювенальна Превенція Прикарпаття.

Серед загиблих – четверо дітей-пасажирів, одна дитина-пішохід та два неповнолітніх водії.

У результаті наїзду автотранспорту травми отримали 57 юних пішоходів, ще 58 малюків та підлітків зазнали тілесних ушкоджень у якості пасажирів транспортних засобів. Водночас в аваріях постраждали 15 дітей-велосипедистів, а також 16 водіїв авто- та мототранспорту, які не досягнули 18-річного віку.

Причини дитячого дорожньо-транспортного травматизму різні і залежать як від поведінки самих дітей, так і від дорослих. Зважаючи на це, ювенальні поліцейські вкотре наголошують усім учасникам дорожнього руху: безпека на дорозі залежить від кожного зокрема, а порушувати Правила – означає ризикувати своїм життям і здоров’ям та наражати на небезпеку оточуючих. Про це, передусім, слід пам’ятати дорослим, сідаючи за кермо автотранспорту з дитиною у салоні чи перебігаючи вулиці з малюками у невстановленому місці.

В свою чергу працівники ювенальної превенції продовжуватимуть інформаційно-роз’яснювальну роботу з безпеки дорожнього руху в навчальних закладах області, щоб запобігти новим прикрим випадкам за участю дітей на дорогах та вулицях Прикарпаття.