Цьогоріч на Прикарпатті у вогні загинуло 30 людей


Незважаючи на неодноразові застереження надзвичайників на Прикарпатті і далі продовжують мати місце випадки пожеж, травмуванням та загибелі людей на них.

Тільки з  початку поточного року на Івано-Франківщині  зареєстровано 3204 пожежі, у вогні загинули 30 людей, інформує Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

З року в рік саме в осінньо-зимовий період все більшої гостроти набуває проблема забезпечення безпеки життя людини, зростає ймовірність виникнення випадків пожеж в побуті, зокрема, через порушення громадянами правил пожежної безпеки при користуванні електрообігрівальними приладами, пі­чним опаленням.

Рятувальники наголошують, що особливої уваги в осінньо-зимовий період потребує експлуатація пічного опалення. Адже у будинках із пічним опаленням пожежі найчастіше виникають з причини перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також через розпалювання печей горючими та легкозаймистими рідинами, випаданні з топки або зольника вуглин.

Варто також пам’ятати, що перед початком опалювального сезону слід перевіряти справність печі і димоходу, ремонтувати їх, очищати від сажі, замащувати тріщини глиняно-пісочним розчином та білити димову трубу на горищі. Категорично забороняється залишати малолітніх дітей без догляду дорослих біля печей, що топляться.

Загалом, як свідчить статистика, домінуючою причиною трагедій і надалі залишається людський фактор. Банальна людська необережність у поводженні з вогнем, нерідко в нетверезому стані, коштує людям не тільки значних матеріальних збитків, але й найціннішого  - життя.

Управління ДСНС України в Івано-Франківській області звертається до прикарпатців з проханням  подбати про належний стан протипожежного захисту вашої оселі, дотримуватись правил безпеки життєдіяльності в побуті, на робочому місці та під час відпочинку. 

"Дотримуйтеся правил безпечної поведінки самі та вчіть  цього своїх дітей. Пам’ятайте, легковажне поводження дітей з газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки у побуті  – першопричини сумних та трагічних наслідків. Статистика трагедій свідчить: здебільшого нещастя трапляються тоді, коли діти залишаються вдома самі, без нагляду дорослих", - нагадують вогнеборці