Цьогоріч на Прикарпатті вже відремонтували доріг на 400 мільйонів гривень


Сьогодні, 27 липня керівник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак провів прес-конференцію для ЗМІ, присвячену ремонту доріг в області за перше півріччя 2017 року.

За словами Василя Буджака, наразі вони виконали близько 2/3 із запланованого на цей рік.

«Тобто, із запланованих на ремонт доріг 600 мільйонів гривень роботи вже виконали на 400. Таким чином, середній ремонт – 70% виконання,  будівництво – 70%, поточний дрібний ремонт – 75 %. Щоправда, проплачено лише близько 264 мільйонів. Втім, очікуємо, що 600 мільйонів - це не крайня межа і будуть додаткові надходження з бюджетів різних рівнів. Зазвичай, основні кошті надходять і в третьому, і навіть в четвертому кварталі. Звичайно, це не дуже комфортно, бо найкраще працювати влітку. Але виходимо з того, що є. Очікуємо додаткові урядові постанови та додаткові кошти. Гадаю, осінь буде жаркою», - каже очільник САД в області.

Посадовець також розповів, де є проблеми із виконанням робіт.

«Дорога Р-62 «Криворівня – Чернівці» у Верховинському районі є проблемним об’єктом, бо там ще не почали роботи. А це єдиний об’єкт капітального ремонту. Це незавершений ремонт, що був  розпочатий десь на початку 2012 року, а потім був призупинений. Ми пішли по старому проекту і тільки зробили коректування та додаткову експертизу. Але він не дуже відповідає сучасним вимогам, тому змушені робити деякі коректування та переробляти проект», - пояснив головний дорожник Прикарпаття.