Цьогоріч призвуть на службу понад 500 прикарпатців


Сьогодні на своєму першому засіданні обласна призовна комісія розглянула завдання осіннього 2018 року призову громадян України на строкову військову службу в Івано-Франківській області.

Планові завдання останніх призовів військовими комісаріатами виконувались на 100%. У військових комісаріатах проведено підготовчі заходи, пов’язані з попереднім медичним оглядом, обстеженням, лікуванням та вивченням призовників, які підлягають призову на строкову військову службу, передає Бліц-Інфо з посиланням на ОДА.

Голова комісії наголосив, що спільна діяльність військкоматів, органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, усіх залучених виконання заходів з призову установ та організацій дозволить виконати завдання з призову у встановлені терміни.

Обласна призовна комісія працюватиме весь період (жовтень-грудень) 2018 року призову громадян області на строкову військову службу, а вже з наступного засідання планує розпочати заслуховування голів призовних комісій і відповідних військових комісарів щодо показників комплектування команд молодим поповненням та про роботу призовної комісії.

Зазначено, що кабмін затвердив чисельність громадян, що підлягають призову на строкову військову службу впродовж весняного призову 2018 року з області у кількості 520 чоловік віком від 20 до 27 років. Вони поповнять військові частини Збройних cил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та Державної спеціальної служби транспорту України, які розміщаються  у 10 областях держави.  Відправляти хлопців до військових частин будуть з 8 жовтня до 28 грудня.

Урочиста відправка призовників до лав Збройних сил України з обласного збірного пункту запланована на 18 жовтня 2018 року.

У зону проведення операції Об’єднаних сил військовослужбовці строкової служби залучатися не будуть.