ЦВК призначила вибори у Долинській ОТГ


Центральна виборча комісія своєю постановою призначила на неділю, 30 червня 2019 року, перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у 66 об’єднаних територіальних громадах (7 міських, 14 селищних, 45 сільських ОТГ).

В Івано-Франківській області перші вибори призначені у Долинській міській об’єднаній територіальній громаді. Про це пише прес-служба ОДА.

«Призначення ЦВК виборів у Долинську ОТГ стало логічним завершенням процесу об’єднання. Після проведення виборів та переходу на прямі між бюджетні відносини, ця громада стане однією з найбільш фінансово спроможних», - вважає директор Івано-Франківського ЦРМС, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» і Мінрегіону, Руслан Панасюк.

Виборчий процес розпочнеться 11 травня та охопить місто Долину та 7 сіл. Мова йде про Долинську міську раду (місто Долина), Малотур’янську сільську раду (село Мала Тур’я), Солуківську сільську раду (села Солуків, Діброва, Якубів) Долинського району, а також Грабівську сільську раду (села Грабів, Крива) та Лоп’янську сільську раду (село Лоп’янка) Рожнятівського району.

Долинська міська об’єднана територіальна громада стане третьою міською громадою на Прикарпатті та приєднає сільські ради з двох районів – Долинського і Рожнятівського.