ЦВК зареєструвала ще двох кандидатів у нардепи від Прикарпаття


У понеділок, 17 червня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії.

Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій та зареєструвала 97 кандидатів у народні депутати України, які балотуються у порядку самовисування. Серед них — двоє прикарпатців.

Зокрема, на окрузі №89 (Снятин) балотуватиметься Степан Бойчук.  

За даними ЦВК, Бойчук народився 9 січня 1978 року в селі Акрешори Косівського району Івано-Франківської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, керівник, ТОВ "Арт Хауз Дрім", безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.

Ще одним зареєстрованим кандидатом від округу №87 (Надвірна) став Андрій Голинський. Його висунула політична партія "Громада і закон".

Андрій Голинський народився 30 жовтня 1972 року в місті Надвірна Івано-Фраківської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта загальна середня, фізична особа – підприємець, член партії  "Громада і закон", проживає в місті Надвірна Надвірнянського району Івано-Франківської області, судимість відсутня.

Нагадаємо, партію "Громада і закон" створив екс-міліціонер Михайло Ільницький. Прикарпатцям він відомий через скандал з патрульної поліцією. В ніч з 18 на 19 червня 2017 працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили "Skoda Octavia". Водій не мав ні посвідчення водія, ні "страхівки", поводитися доволі агресивно та намагався втекти з місця події. Також на його захист кинулась вся родина, з якою він їхав в авто — дружина, син з невісткою та діти. "Відбити" п'яного водія у патрульних намагались і його знайомі, що прибули на місце. Про "пригоди" тієї ночі ще в червні розповідав начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець, виклавши відео у Facebook, який теж прибув на місці після кількогодинних баталій патрульних з "групою підтримки" Ільницького.

Пізніше Михайло Ільницький заявив, що командир роти наніс йому кілька синців на ногах та зламав мізинець, коли садив до поліцейського авто. Тож подав на нього до суду. У позовній заяві екс-міліціонер Михайло Ільницький вимагає з патрульного Гончарука 1 мільйон гривень моральної шкоди та 33 тисячі гривень матеріальної. 

Наразі справа досі перебуває на розгляді в Івано-Франківському міському суді. Наступне засідання призначене на 12 липня.

До слова, міський суд визнав Ільницького винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції", оштрафував його на 10 200 гривень та позбавив права керувати транспортним засобом на рік. Та екс-міліціонер оскаржив постанову першої інстанції в Апеляційному суді та переклав вину на свою невістку. 

Загалом ЦВК вже зареєструвала 13 кандидатів від Прикарпаття.

До теми: ЦВК зареєструвала ще шість кандидатів-мажоритарників від Прикарпаття

Вибори 2019: Хто з прикарпатців балотуватиметься до парламенту в 84 окрузі

Хто хоче потрапити до Верховної ради від Долини (86 округ)? Список кандидатів

Від бізнесмена до мера: Хто хоче потрапити до парламенту від Надвірної (округ 87)

Хто з прикарпатців хоче потрапити до парламенту від Коломиї (88 округ)

Мажоритарка у 89 окрузі: Хто збирається у Верховну Раду від Снятинщини?

Хто від націоналістів буде йти до парламенту на мажоритарних округах Прикарпаття

Націоналісти йдуть у парламент за списком «Свободи». Серед них - багато прикарпатців

Ексрегіонал з Прикарпаття увійшов до партії "Слуга народу"

Стало відомо, хто представлятиме "Самопоміч" на мажоритарних округах Прикарпаття