Цирк повертається: Окружний суд скасував заборону франківського виконкому


Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним та нечинним пункт “Правил благоустрою міста Івано-Франківська”, який забороняв у місті пересувні цирки з тваринами.

Нагадаємо, 2 травня цього року міська рада Івано-Франківська затвердила нові правила з благоустрою. У пункті 14.7 прописали: “На території міста Івано-Франківська заборонене надання послуг пересувних цирків з тваринами”.

Із позовом до суду, щоб визнати цей пункт протиправним, звернулося приватне підприємство “Продюсерський центр “Гастролі в Україні”. За даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, підприємство зареєстроване у місті Нікополь Дніпропетровської області. Його засновником та керівником є Ляпін Сергій Іванович, пише Курс.

Суддя Наталія Біньковська задоволила позов та зобов’язала міську раду сплатити 1762 гривень судового збору. Поки що у судовому реєстрі опублікована лише резолютивна частина рішення. Міська рада протягом 30 днів з дня складення повного судового рішення має право оскаржити його в апеляційному суді.

Аналогічний суд продюсерський центр “Гастролі в Україні” виграв у Рівненської міської ради. Також підприємство оскаржувало подібне рішення у Черкасах, але програло суди.