Де бюджетно відпочити в липні-серпні на Прикарпатті


Багато хто намагається піти у відпустку саме в липні-cерпні. Адже в цей час літо якраз у розпалі, і так хочеться встигнути зануритися в тепле море! Або втекти від нестерпної спеки задушливого міста в прохолодний оазис.

Скільки коштуватиме відпочинок куди на Прикарпатті варто вирушити? Про це ми зараз і поговоримо, пише igotoworld.

До тіней забутих предків: Верховина та Криворівня

Чудовий гірський край, що потопає у вічній зелені карпатських смерек. Саме тут народилося знамените кіно – «Тіні забутих предків». І все ще зберігся неповторний гуцульський колорит. У Верховині і в Криворівні ви знайдете безліч тематичних музеїв! А краєвиди, які відкриваються з місцевих гірських вершин, перенесуть у казку. У липневі дні від спеки можна врятуватися в гірських лісах, а охолодитися – у чистій гірській річці Черемош. Особливо добре купатися ввечері: за день річка відмінно прогрівається.

Автор фото: Tetiana Smirnova IGotoWorld Photo Group.

Як дістатися: до Верховини автобусом від Івано-Франківська або до Ворохти поїздом, а далі – маршруткою.

Де зупинитися: якщо ви хочете бути ближче до цивілізації, осядете у Верховині, а за усамітненням краще вирушити до Криворівні. 

Карпатський трамвайчик: подорож у гори

А ви знаєте, що по Карпатах можна покататися на трамваї? Для цього достатньо вирушити в невелике селище Вигода. Вас неспішно повезуть між смарагдових лісів і шумливих гірських річок. А після того, як ви насолодилися чудовими видами, можна скупатися у чистій і теплій липневій річці Мизунка. Можна сміливо вирушати на відпочинок у липні в таку поїздку з дитиною!  

Автор фото: Олена Яримко.

Коли: Карпатський трамвай проводить поїздки кожної суботи та неділі об 11:00 з Вигоди. Можна замовити окрему групову поїздку на будь-який день. 

Як дістатися: селище Вигода знаходиться за 3 години їзди від Львова, автобус вирушає від залізничного вокзалу. 

У похід рідними Карпатами

А як щодо походу в гори? З важкеньким наплічником, з ночівлею у наметі та з приготуванням смачнючої їжі на вогнищі! Любителі гір просто не уявляють літа без походів. Якщо нема грандіозних планів щодо підкорення закордонних вершин, то рідні Карпати – ідеально влітку і для початківців, і для тих, хто звик до гірського екстриму.

Обирати напрямок і маршрут по Карпатах варто з огляду на погоду, на ваші фізичні сили і, звісно, враховуючи часові рамки, в які вам необхідно втиснути свою мандрівку. Твердження про те, що «походи в гори – це не для всіх, бо це надто складно» – заїжджений стереотип. Походи по Карпатах бувають різного рівня складності та тривалості, і ваш гід або й ви самі можете підібрати варіант, який найбільше відповідатиме саме вашим побажанням.

Автор фото: Anna Semeniuk IGotoWorld Photo Group.