Де шукати чани в Карпатах: Микуличин, Татарів, Яремче


Карпати – один з найпопулярніших напрямків для відпочинку в Україні, що стрімко розвивається, а однією з візитних карт цього регіону є купання в чанах.

Як відомо, карпатські чани – величезні чавунні казани наповненні водою та розігріті вогнищем до темпаратури 40-45 градусів.

Традиція купатися в чанах зародилась в Австро-Угорській імперії, де їх розміщували біля джерел з цілющою водою, в яку необхідно було зануритись, розпарившись перед цим у котлі.

Kozakorium.com пропонує вам добірку місць в Карпатах, де можна відпочити з чанами: Лумшори, Татарів, Яремче, Буковель, Славське, Мукуличин та багато інших місць вартих вашої уваги.

Чани у гірськолижному курорті “Буковель”.

Буковель – найпопулярніший український гірськолижний курор, що приймає сотні тисяч туристів щороку та відомий далеко за межами України.

Комлекс “Буковель” пропонує різноманітні чани на Ваш вибір, а саме: чан на джерельній воді, фіточан, цитрусовий чан та “чан для закоханих”. Кожен з них має свої особливості та надасть Вам заряду бадьорості на кілька днів наперед.

Розташування: Буковель, Івано-Франківська область.

Чани готелю “Форест Хаус”, Татарів

Якщо ви шукайте місце, яке наповнить вас життєвою енергією, дозволить впорядкувати думки і подарує нові відчуття, тоді обирайте готель в Буковелі. Готель зі зрубу “Форест хаус” знаходиться всього в декількох кілометрах від знаменитого курорту.

Чани розташовані на березі мальовничої річки. Один з них наповнений гарячою водою, а інший – холодною.

Ароматні трав’яні ванни (зі зборами карпатських трав) в дерев’яних карпатських чанах заряджають енергією на тривалий час.

Розташування: вул. Лесі Українки, с. Татарів, Яремчанська міськрада, Івано-Франківська область.

Чани з аромамаслами у “Скиті”, Яремче

Затишна оселя “Скита”, яка знаходиться в Ворохті, приймає гостей з усіх куточків України та інших країн, для активного відпочинку.

Великий металевий казан, що вміщає у себе 4-5 осіб, розташований у затишному куточку подвір’я під відкритим небом. Його наповнюють гарячою водою, аромамаслами та трав’яними карпатськими зборами. Поруч знаходиться діжка з холодною водою, в яку можна зануритися повністю або облитися із кухля.

Розташування: Івано-Франківська область, Яремчанська міськрада, смт. Ворохта , вул. Заводська, 16

Чани ” У Цімбора”, Лумшори.

Комплекс відпочинку “У Цімбора” в закарпатському селі Лумшори розташований в лісі на березі гірської річки біля джерел сірководневих мінеральних вод.

Родзинкою чана є те, що оздоровча процедура відбувається під відкритим небом незалежно від пори року. Чан знаходиться в безпосередній близькості від річки, і після процедури можна, скоріше навіть потрібно, скупатся в холодній річці.

Розташування: Закарпатська область, с. Лумшори, вул. Приозерна,9.

Оздоровчий чан у гостинному дворі “Рандеву”, смт. Славське.

Затишний гостинний двір “Рандеву” розкинувся у самому лоні Карпат. Чисте гірське повітря, мальовничі краєвиди й тиха місцевість, занурять Вас у свою казку. Тут Ви по-справжньому відпочинете душею та тілом.

Родзинкою комплексу є оздоровчий чавунний чан. Завдяки купанню в якому Ви забудете про усі турботи, втому та депресії. Як відомо, чан сприяє покращенню самопочуття, нормалізує кровообіг, зміцнює імунітет та регулює артеріальний тиск.

Вода у чані підігріта до температури 37-40 градусів та насичена ароматами місцевих трав. Поруч знаходиться дерев’яний купіль з крижаною водою, що дозволяє сповна відчути контраст та отримати максимум користі для здоров’я.

Окрім того, гостинні господарі залюбки запропонують Вам карпатський чай та мед у теплій кімнаті відпочинку.

Розташування: Львівська обл., Сколівський р-н., смт. Славське, вул. Т. Шевченка, 105​

Чани у казковому готелі-замку “Вежа-Ведвежа”, с. Волосянка.

Цей комплекс по праву вважається перлиною серед українських резорт-готелів. Розташований у серці Карпат – біля села Волосянка, що на межі Львівщини, Закарпаття і Івано-Франківщини, — він дарує своїм гостям комфортабельний, цікавий відпочинок та незабутню пригоду.

Чан розміщений під відкритим небом, а наповнюють його кришталевочистою водою гірських джерел. Провівши у такому місці кілька годин Ви обов’язково отримаєте величезний заряд енергії та здоров’я, що підтримуватимуть Вас довгі місяці.

Розташування: Львівська обл., Сколівський р-н, с. Волосянка, урочище Цоцора.

Чани у готельному комплексі ТАОP.

Якщо Ви хочете відпочити тілом та душею, втекти від шаленого міського ритму, покращити здоров’я та цікаво провести час з сім’єю, друзями, співробітниками чи бізнес-партнерами, обов’язково завітайте на базу відпочинку  “ТАОР”

Купіль-казан розташований на березі річки перед чудовим гірським краєвидом та під відкритим небом. Його наповнюють джерельною водою з карпатськими травами та аромомаслами і підігрівають дровами.

За допомогою таких ванн можна повернути собі втрачену рухливість, зняти біль в суглобах, вилікувати різноманітні хвороби опорно-рухової системи, залікувати старі рани.

Розташування: Львівська обл., с. Ластівка, вул. І. Франка 33.

Чан-СПА у резорті “Воєводино”.

Курорт “Воєводино” розкинувся на 17 гектарах території серед дерев, галявин та стрімких гірських річок. До слова, поряд з резортом розміщений розкішний парк графа Шенборна, що є справжньою “родзинкою” усього Закарпаття.

Купання в чані сприятливе для загального покращення самопочуття, поліпшує кровообіг, імунітет, здійснює терапевтичний вплив на шкіру та суглоби, регулює артеріальний тиск.

Резорт “Воєводино” пропонує такі види чанів: з натуральним хвойним екстарктом, з магнієвими фіто-концентратами, з закарпатськими травами та з мінеральною водою з вмістом сірководню.

Розташування: Закарпаття, Перечинський р-н, с. Тур’я Пасіка.

Чан Офуро в гірськолижному курорті “Захар Беркут”.

“Захар Беркут” – це гірськолижний курорт та відпочинковий комплекс, що знаходиться в серці Карпат, неподалік від смт. Славське, в с. Волосянка.

“Офуро” або “Гаряча діжка” – це дерев’яна бочка, виготовлена з високоякісних порід деревини, з встановленою всередині або зовні піччю з нержавіючої сталі. Обладнана лавками і огороджувальними від дотиків до печі гратами.

Чан у комплексі “Захар Беркут” знаходиться в окремій “СПА-хатинці” над купеллю з джерельною водою, куди можна спуститись для охолодження.

Розташування: Львівська обл., Сколівський р-н, с. Волосянка, вул. Б. Хмельницького, 1.

Особливий чан від еко-курорту “Ізкі”.

Еко-курорт розміщений в мальовничій гірській місцевості Міжгірського району, що належить до зони найвищого рівня екології в Україні. Повітря насичене природними елементами, які очищають дихальні шляхи, зміцнюють імунну систему, покращують психологічний стан та надають бадьорості.

Чан розташований під відкритим небом, заповнюється холодною мінеральною водою з природного джерела. Завдяки вмісту гліцерину в  мінеральній воді Ізкі, шкіра добре зволожується та пом’якшується, стає гладкою та еластичною.

Розташування: Закарпатська область, Міжгірський район, село Ізки.