Де відпочити восени в Україні: найгарніші місця


Літо позаду, проте це ще не привід для смутку, адже попереду нас чекає чарівна пора. Подорожувати восени набагато приємніше: немає надмірної спеки, навпаки, сонце ніжно пестить своїми промінчиками, а природа радує яскравими фарбами. Тому навіть самі звичні місця можуть здатися новими і незвіданими. А щоб провести приємний уік-енд, зовсім не обов'язково їхати в екзотичні країни. В Україні достатньо унікальних, загадкових і неймовірно гарних місць.

Любителі екотуризму та густих незайманих лісів можуть відправитися в Карпатський біосферний заповідник, пише igotoworld.

Карпатський біосферний заповідник

Ці місця справжня знахідка для туриста, так як майже вся площа заповідника вкрита реліктовим буковим лісом. На його території прокладено 18 туристичних маршрутів.

Тут у вас є унікальна можливість побувати на найвідомішій вершині Українських Карпат: піднятися на Говерлу і помилуватися недоторканими високогірними ландшафтами, озерами і альпійськими луками.

Говерла

Велика частина екскурсійних маршрутів по заповіднику стартує від міста Рахів. Зовсім недалеко знаходиться Географічний центр Європи. Дістатися до Рахова можна від Івано-Франківська, час у дорозі на поїзді – 4,5 години.

У Волинській області знаходиться ще один дивовижний заповідник України – Шацький природний парк.

У його комплекс входить більше 20 кристально чистих озер. Особливо відоме озеро Світязь, воно вважається найбільшим в Україні. На його березі розташовані пансіонати, бази відпочинку і приватні котеджі. Двомісний номер може обійтися від 50 до 1000 гривень за добу, залежно від умов проживання та розташування. Також Шацькі озера славляться хорошою рибалкою, тут водяться окуні, лящі, вугри і інша риба.

Якщо ви хочете з головою зануритися в культуру та історію рідного краю, побачити своїми очима шедеври народної творчості, тоді вирушайте в Національний парк «Гуцульщина» Івано-Франківської області. На території парку турист може доторкнутися до самобутньої культури гуцулів: взяти майстер-клас з вишивання або різьби по дереву, купити сувенір на пам'ять і пограти на місцевих музичних інструментах. Познайомитися з місцевою архітектурою, побачити перлину гуцульського зодчества – старовинну дерев'яну церкву Успіння Богородиці.

церкву Успіння Богородиці

До послуг туристів відразу кілька варіантів відпочинку: трекінг, кінні прогулянки, етнотуризм, екстремальні сплави по річці Черемош. Інформаційно-туристичний центр парку знаходиться в місті Косів.

Звісно, зустріти осінь можна і в місті. Найкраще для цього підійде красень Львів зі своєю європейською архітектурою та українською привітністю.

Львів

Мандрівникам, які в місті вперше, обов'язково варто побувати на Замковій горі, помилуватися видом з міської ратуші і випити чашечку ароматної кави в Італійському дворику. Залишитись можна як у недорогому хостелі, від 60 гривень за добу, так і в готелі, двомісний номер обійдеться в 300–400 гривень.

Любителі старовини можуть відправитися до середньовічних замків, яких теж багато в Україні.

Одним з найстаріших з них вважається Олеський замок, який височіє на пагорбі біля селища Олесько у Львівській області.

Олеський замок

Недалеко від нього розташована ще одна середньовічна споруда – Підгорецький замок. Фасад цього палацу було зображено у відомій радянській картині «Д'Артаньян і три мушкетери».

Підгорецький замок

А в місті Золочів розташований музей-заповідник Золочівський замок.

Золочівський замок

Всі три замка входять до відомого туристичного маршруту «Золота підкова Львівщини», розрахованого на 8 годин. Вартість такої екскурсії – близько 180 гривень на 1 людину.

Ці місця ви можете відвідати як на вихідних, так і провести тут цілу відпустку. Отож, годі сумувати і вперед за новими враженнями!