День лялькаря відзначили в Івано-Франківську


Де живе казка … Театр для наймолодших глядачів відзначає професійне свято – День лялькаря. Колишні “капусники” нині переросли у справжню шоу-програму. У ролі глядачів – самі ж актори. Кажуть, їхні вистави мають насамперед виховний зміст.

Десятки ролей за плечима в акторки Лесі Пронь. На сцені Театру ляльок імені Марійки Підгірянки дівчина вже майже півтора десятка років. Була і ведмедиком, і бабусею, і навіть інопланетянином. Зізнається, разом із дітьми нерідко сама поринає в дитинство, пише ВЕЖА.

Ще й півроку не минуло, відколи працює в Театрі ляльок Олена Семенькова. До свята лялькарів підготувала пісню із філософським змістом.

Нині в репертуарі обласного Театру ляльок – близько півсотні вистав. Щороку до них добавляються щонайменше 5 нових постановок. Керівництво обіцяє, цей рік буде не менш продуктивним.

Щороку кількість маленьких глядачів зростає, каже дирекція Театру. Торік вистави відвідали майже 50 тисяч глядачів. І це не лише діти. В репертуару Театру ляльок чимало вистав для дорослих.