День перезапуску серця


Інформаційна акція пройде на Вічевому майдані о 15:00. Захід організовує навчально-тренувальний центр КЗ "ІФОКЦЕМД та МК".

16 жовтня 2019 року у всьому світі проводять restart a heart day (день перезапуску серця) 

Тому, 16 жовтня 2019 року в Україні за ініціативи Європейської ради реанімації (European Resuscitation Council) буде проведено ряд заходів в обласних центрах, де задіяно більше 70 діючих інструкторів Європейської ради реанімації, які з вересня 2018 року і до цього часу вже провели більше 150 сертифікованих курсів BLS (Basic Life Support) та навчили більше 1600 людей навичкам проведення серцево-легеневої реанімації.
 
16 жовтня 2019 року у всьому світі проводять restart a heart day (день перезапуску серця). Ціль цієї кампанії полягає в тому, щоб донести, що “КОЖНА ЛЮДИНА У СВІТІ МОЖЕ ВРЯТУВАТИ ЖИТТЯ”, а навичками проведення серцево-легеневої реанімації має володіти кожен свідомий громадянин. Символом цього дня є складені в замок руки для проведення реанімації.  
 
Ресусцитація (серцево-легенева реанімація) - невідкладна комплексна процедура, спрямована на відновлення життєдіяльності організму та виведення його зі стану клінічної смерті.