Депутат Городенківської міськради отримав 50 тисяч доларів за "правильне" голосування


На Прикарпатті депутат міської ради вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 50 тисяч доларів

Прокуратура Івано-Франківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 4 ст. 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») КК України щодо депутата Городенківської міської ради. Обранець через посередника вимагав та отримав від представника одного з товариств 50 тисяч доларів США за особисте позитивне голосування на сесії міської ради про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в Городенці для будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів.

Слідчим суддею задоволено клопотання прокуратури області та надано дозвіл на затримання депутата та посередника, з метою його приводу до суду для розгляду клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, повідомили Бліц-Інфо у прес-службі прокуратури Івано-Франківської області.

Як відомо, 27 вересня у Городенківській міськраді правоохоронці розпочали обшуки, що тривали майже цілу ніч. Тоді окрім документів, у працівників міськради вилучили особисті речі та мобільні телефони. Пізніше у ЗМІ з'явилась інформація, що мова йде про вимагання посадовцями одного мільйона 400 тисяч гривень.