Депутат-мільйонер з Прикарпаття отримував компенсацію за проїзд та житло


Народний депутат Юрій Соловей маючи мільйонні статки отримує компенсацію на житло і проїзд.

Юрій Соловей обирався до Верховної Ради від Івано-Франківської області в виборчому окрузі №89. На виборах кандидат був суб’єктом висування від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність”, пише КОЛОНА.

У 2017 році Юрій Соловей отримав компенсацію за житло та проїзд у розмірі 223 тисячі гривень, про це стало відомо з його електронної декларації за минулий рік.

Згадана компенсація вказана у рубриці доходи. Іншими доходами народного депутата були заробітна плата за основним місцем роботи – 251 тисяча 603 гривень, та отримані проценти 47 тисяч гривень.

Серед грошових активів у Юрія Солов’я вказано 145 тисяч доларів які розміщені на банківському рахунку. Що станом на момент написання статті (9 травня 2018 року) становить трохи більше 3 мільйонів 700 тисяч гривень.

Зважаючи на статки депутата можна припустити, що депутат міг би і сам забезпечити себе житлом та оплачувати проїзд.

Юрій Соловей також вказав в декларації вказав дохід дружини – Єлизавети Соловей, який складався з заробітної плати отриманої за основним місцем роботи – 96 тисяч гривень та доходу від надання майна в оренду – 3 мільйони гривень. В декларації вказані і грошові активи дружини, що становлять готівкові кошти – 85 тисяч доларів та кошти позичені третім особам – 248 тис. доларів.