Депутат облради про "прорив" Саакашвілі: Нам постійно перед виборами підсувають "месію"


Депутат Івано-Франківської обласної ради, голова обласної організації ВО "Свобода" Михайло Королик вважає, що вчорашні події на кордоні - спроба розіграти перед українцями політичну карту під назвою "влада і гостра опозиція".

Таку думку депутат-свободівець висловив в інтерв'ю для Бліц-Інфо.

"Мені особисто дуже гидко від вчорашніх подій на кордоні. Бо питання не в тому, хто там був і як проривався, а в тому, що було порушено наш державний кордон. Я розумію, що зі своєї сторони влада теж робила огидні дії, але з ними варто боротись законними методами – йти до суду, наприклад. Чомусь пан Саакашвілі не поїхав в Грузію проривати собі кордон, бо знає що там можуть арештувати через відкриті справи. Спробуйте уявити як будь-який політик проривається таким методом у якусь іншу державу. Чим би це для нього закінчилось? Я думаю, що нічим добрим. У будь-якій країні незаконний перетин кордону може закінчитись фатально", - впевнений Королик.

На думку політика, ці події показують Україну в негативному світлі. Адже мало того, що наш кордон було порушено громадянином іншої держави, йому ще й допомагали наші громадяни з великими оваціями і захопленням. 

"У нас постійно перед виборами з’являється месія, якого за допомогою маніпуляцій, вкладанням грошей у розкрутку цього імені когось кладуть на трон і приводять до влади. А потім ті ж самі люди, які привели цю людину, хочуть гнати її батогами. Я впевнений, що це та сама ситуація. Що він зробив такого для України? Що він такого геніального зробив в Одеській області, щоб можна було йому вірити? Там був економічний прорив? Чи подолана корупція? Всі школи відремонтовані? Чи медичні заклади? Чи може дороги у межах однієї області? Я не бачив цього. Тому мені це дуже дико виглядає. Це схоже на випадок з Савченко, коли вся країна літала в ейфорії та бачила в ній месію. А потім прийшло розчарування. Хоч я бачу тут ще один сценарій – коли є влада в особі Порошенка і і хочуть нам показати ніби Саакашвілі – це гостра опозиція до нього. А потім, коли зайдуть до Верховної ради – об’єднають зусилля. До такоє думки підштовхує і той факт, що ще на минулих виборах Саакашвілі агітував за представників від Блоку Петра Порошенка ", - вважає свободівець.

Повне інтерв'ю з Михайлом Короликом читайте згодом.

Як відомо, колишньому голові Одещини та групі його прихильників у неділю ввечері вдалося перетнути кордон у пункті пропуску «Шегині». У прикордонній службі заявили про масове незаконне порушення державного кордону. Генпрокурор України запевнив, що за ці дії усі причетні нестимуть відповідальність, як цього вимагає закон. Серед прихильників Саакашвілі – деякі політики, зокрема, Андрій Садовий та Юлія Тимошенко. 

З самого ранку інтернет вибухнув мемами і коубами на тему прориву Саакашвілі.